to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:16 | 08.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (8.5.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BBC
Σίγουροι πως ο Ντέιβιντ Κάμερον θα παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας, δηλώνουν οι Συντηρητικοί στη Βρετανία, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στη χώρα δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία. Την ίδια στιγμή οι Εργατικοί φαίνεται ότι χάνουν την Σκωτία από το SNP, ενώ χάνει έδαφος και στην υπόλοιπη επικράτεια. Χαμένοι από τη χθεσινή εκλογική μάχη βγαίνουν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες καθώς θα πρέπει να αρκεστούν σε περίπου 10 έδρες στο νέο κοινοβούλιο που προκύπτει. Τέλος το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου του Νάιτζελ Φάρατζ μπαίνει στη Βουλή καταλαμβάνοντας 2 έδρες.

THE TIMES
Δείχνοντας την νίκη. Τα exit polls φέρνουν τους Τόρις κοντά στην αυτοδυναμία.

FINANCIAL TIMES
Σε πορεία νίκης ο Κάμερον.

THE GUARDIAN
Ο Κάμερον άφησε εμβρόντητους τους Εργατικούς.

THE IRISH TIMES
Τα exit polls βάζουν τον Κάμερον σε τροχιά νίκης.

REUTERS
Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) συνέτριψε τους αντιπάλους του στις χθεσινές εκλογές, βάζοντας τις βάσεις για ένα νέο πιθανό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από τη Βρετανία.

DIE WELT
Τετραπλό εκλογικό σοκ στην Βρετανία! Μεγάλες εκπλήξεις χθες στις εκλογές στη χώρα. Οι Συντηρητικοί του Κάμερον εμφανώς πιο ενισχυμένοι από τους αντιπάλους τους, Εργατικούς. Η φοβερή επιτυχία του SNP όμως, ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο.

DER SPIEGEL
Οι Συντηρητικοί αναδείχτηκαν ως η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Βρετανία καθώς πέτυχαν καθαρή νίκη σε βάρος των Εργατικών. Την ίδια στιγμή καταστροφικά ήταν τα αποτελέσματα για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και μέχρι σήμερα κυβερνητικούς εταίρους του Κάμερον.

DEUTSCHE WELLE
Κατηγορίες για την παράνομη εξαγωγή όπλων τύπου G36 στο Μεξικό, αντιμετωπίζει η γερμανική εταιρία Heckler & Koch. Η αποκάλυψη έρχεται λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση από την πλευρά της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, ότι υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

AL JAZEERA
Μόνο το 5% της διεθνούς οικονομικής βοήθειας προς το Νεπάλ, έχει διατεθεί προς το παρόν στην σεισμόπληκτη χώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)