to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:26 | 04.06.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (4.6.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BBC
Συμφωνία ενόψει, για το ελληνικό χρέος. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες που είχε με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα απέρριψε ορισμένες από τις προτάσεις των δανειστών.

THE WALL STREET JOURNAL
Οι δανειστές κάνουν ορισμένες παραχωρήσεις προς την Αθήνα. Τηρούν την σκληρή γραμμή τους, αλλά κάνουν παραχωρήσεις προκειμένου να ξεκλειδώσει η βοήθεια προς την Ελλάδα.

FINANCIAL TIMES
Προκλητικός ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την συνάντησή του με τους δανειστές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε να κάνει τους αντιπάλους του, να δουν την πραγματικότητα.

THE TIMES
Η Ελλάδα απειλεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ. Η Ρωσία καιροφυλακτεί για ένα Grexit.

DIE WELT
«Εποικοδομητικές» συνομιλίες χωρίς αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Οι διαπραγματεύσεις για την λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις, ανάμεσα σε Τσίπρα και Γιούνκερ, δεν σημείωσαν πρόοδο.

BILD
Αναβλήθηκε η λύση για την Αθήνα μετά από ώρες διαπραγματεύσεων. Μεγαλώνουν οι φόβοι: Πρέπει η Ευρώπη να πληρώσει μόνη της για την Ελλάδα;

EL PAIS
Η ΕΕ παρουσίασε την τελική προσφορά της στον Τσίπρα, προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει την χρεοκοπία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ.

AL JAZEERA
Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της FIFA παραδέχτηκε ότι έπαιρνε μίζες. Ο Τσακ Μπλέιζερ ανέφερε ότι δωροδοκήθηκε για τα Μουντιάλ ποδοσφαίρου του 1998 που έγινε στη Γαλλία και του 2010 που έγινε στη Νότια Αφρική.

THE NEW YORK TIMES
Παρά τη χρήση στρατιωτικής βίας σε βάρος του, το Ισλαμικό Κράτος πετυχαίνει πολιτικά οφέλη. Οι τζιχαντιστές έχουν πετύχει να προελάσουν σε Συρία και Ιράκ, παρά τους βομβαρδισμούς της υπό τις ΗΠΑ διεθνής συμμαχίας, σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

REUTERS
Εξήντα πέντε νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ενώ πάνω από 370 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, αγνοούνται. Από το ναυάγιο, που έγινε λόγω τυφώνα στο ποτάμι, έχουν επιζήσει μόνο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 456 άτομα, τα περισσότερα ηλικιωμένοι τουρίστες.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)