to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:00 | 04.03.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα στα διεθνή ΜΜΕ (4/3/2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


REUTERS
Ένας Ευρωπαίος πολίτης έχασε την Τρίτη τη ζωή του στη βορειοανατολική Συρία, όπου πολεμούσε στις τάξεις των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Έρικ Σκάρφιλντ, για τον οποίο δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι Έλληνας πολίτης, ή Βρετανός υπήκοος.
 
BBC
Δηκτικά αντιμετώπισε ο Ομπάμα την ομιλία Νετανιάχου για τα πυρηνικά του Ιράν. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρξε τίποτε το καινούργιο στην ομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Κογκρέσο, κατά την οποία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τάχθηκε εναντίον της συνέχισης των συνομιλιών με το Ιράν με στόχο να υπάρξει μια διευθέτηση στη διένεξη για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
 

 
THE WALL STREET JOURNAL
Ο Νετανιάχου κάλεσε το Κογκρέσο να μπλοκάρει τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.
 
CNN
Δικαστήριο της Ινδίας, απαγόρευσε την μετάδοση της συνέντευξης που έδωσε ο ένας εκ των βιαστών μίας νεαρής που έχασε τη ζωή της στα χέρια τους το 2012. Στην συνέντευξή του ο βιαστής υπεραμύνθηκε των πράξεών του. Την ίδια στιγμή ο πατέρας του θύματος ζητά την εκτέλεση των δραστών.
 
DEUTSCHE WELLE
Έρευνα στο αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, του Μιζούρι των ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι τα όργανα επιβολής της τάξης που εργάζονται εκεί χρησιμοποιούν ρατσιστικές μεθόδους δράσης. Η έκθεση που συνέταξαν οι εμπειρογνώμονες αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα εντός της εβδομάδας.
 
RUSSIA TODAY
Άγνωστοι πυροβόλησαν τα ξημερώματα κατά του κτιρίου όπου στεγάζεται η NSA στο Μέριλαντ, των ΗΠΑ. Έρευνες διεξάγει τις τελευταίες ώρες για την υπόθεση και τον εντοπισμό των δραστών το FBI.
 
STUTTGARTER ZEITUNG
Την υλοποίηση των όρων του προγράμματος θέτει μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως προϋπόθεση για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων προς την Ελλάδα.
 
DIE WELT
Τι θα κάνει τώρα ο Βαρουφάκης; Το μόνο που έφερε μέχρι στιγμής στους δανειστές ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ήταν φρέσκος αέρας. Τώρα όμως που η τακτική του προκαλεί νευρικότητα ακόμη και στους Έλληνες, είναι υποχρεωμένος να φέρει κάτι στο τραπέζι των διαπράγματεύσεων.
 

BILD
Πρόταση (Γερμανών) πολιτικών για την διάσωση των Ελλήνων. Διακοπές αξίας 500 ευρώ για κάθε Γερμανό.
 
LE FIGARO
Παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη: Η έκρηξη!
 
ASSOCIATED PRESS
Στο επίκεντρο έρευνας σχετικά με το σκάνδαλο στη βραζιλιάνικη εταιρεία πετρελαίου Petrobas Brasileiro θα βρεθούν 54 πολιτικοί, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τη διεξαγωγή της έρευνας διέταξε ο ανώτατος εισαγγελέας της χώρας, Ροντρίγκο Τζανότ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)