to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα πρωτοσέλιδα στα διεθνή ΜΜΕ (26/2/2015)

.


DER SPIEGEL
Παρά τα δισεκατομμύρια βοήθειας προς την Ελλάδα, τα χρήματα δεν αρκούν. Μία πιο κοντινή ματιά στις οικονομικές ανάγκες της χώρας δείχνει πως είναι πια απαραίτητο ή ένα νέο πακέτο διάσωσης ή ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.

DIE WELT
Ο κυβερνητικός συνασπισμός απειλεί με ανταρσία για την ελληνική βοήθεια. Πληθαίνουν οι φωνές που λένε «όχι» στην επέκταση του προγράμματος βοήθειας προς την Αθήνα. Τουλάχιστον 30-40 βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν την πρόταση Σόιμπλε.

BILD
Όχι! Όχι άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες.

DEUTSCHE WELLE
Βαρουφάκης: Η «αιματοχυσία» της Ελλάδας πρέπει να σταματήσει. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε με όρο αυτό τη συμπεριφορά (των δανειστών) απέναντι στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να μετριάσει τις αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματός του, οι Γερμανοί ανησυχούν για το αν πρέπει να εμπιστευτούν την Αθήνα σε ότι αφορά στην αποπληρωμή των χρεών της.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Ρωσικές ματιές στην ΑΟΖ. Αναθέρμανση ενδιαφέροντος για την ενέργεια, στήριξη Πούτιν στο Κυπριακό.

BBC
Συμφωνία με την Κύπρο υπέγραψαν οι αρχές της Μόσχας, προκειμένου στο εξής τα πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, να μπορούν να δένουν στα κυπριακά λιμάνια. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές επήλθε μετά τις συζητήσεις που είχαν ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Στη σύλληψη τριών νεαρών που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στη Συρία και να ενταχθούν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, προέβησαν χθες οι αμερικανικές αρχές. Οι δυο από τους συλληφθέντες απειλούσαν πως θα σκότωναν Αμερικανούς πράκτορες και αστυνομικούς αν δεν κατάφερναν να μεταβούν στη Συρία, ενώ ο ένας από αυτούς μέσω ανάρτησής του στα social media απειλούσε να σκοτώσει τον Μπαράκ Ομπάμα.

CNN
Πάνω από 20000 ξένοι έχουν σπεύσει να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τον Νίκολας Ράσμουσεν, τον επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για την Πάταξη της Τρομοκρατίας, οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από 90 διαφορετικές χώρες του κόσμου, ενώ 3.400 μαχητές έλκουν την καταγωγή τους από χώρες της Δύσης.

REUTERS
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα μετά τη βομβιστική υπόθεση που σημειώθηκε σήμερα έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Καμπούλ, του Αφγανιστάν. Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται αυτή την ώρα οι δυνάμεις ασφαλείας σε ολόκληρη την περιοχή όπου βρίσκονται τα κτίρια που φιλοξενούν τις ξένες αντιπροσωπείες.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG
Σκάνδαλο φοροδιαφυγής συγκλονίζει την Commerzbank! Μόνο «μερικές υποθέσεις, παλιές, δεκαετίας» εμπλέκονται στο σκάνδαλο; Όχι! Η τράπεζα είναι βαθύτερα αναμιγμένη στην υπόθεση.

LE FIGARO
Χρέος: Οι Βρυξέλλες δίνουν νέα παράταση στην Γαλλία, προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

EL PAIS
Το Podemos και οι Πολίτες, υποστηρίζουν πως το πραγματικό debate γίνεται στους δρόμους των ισπανικών πόλεων.

LA STAMPA
«Πολύ βία μεταξύ των οπαδών των ομάδων». Ο Τσίπρας σταματά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

RUSSIA TODAY
Αν το Κίεβο δεν πληρώσει για το φυσικό αέριο που παραλαμβάνει από τη Ρωσία, μέσα στις επόμενες 3-4 μέρες η Ευρώπη θα υποφέρει σε ότι αφορά τον ενεργειακό ανεφοδιασμό της, διαμήνυσε χθες ο Πούτιν.

THE TIMES
Ο Πούτιν απειλεί να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στους Ευρωπαίους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)