to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 16.09.2014

πηγή: alterthess

Κοινωνία

Τα ΜΜΕ ως μέρος της διαπλοκής και οι άθλιες εργασιακές σχέσεις στον Τύπο

Στην ελεύθερη ΕΡΤ3 βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας εργαζόμενοι στον τύπο και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ.


Στη κουβέντα βρέθηκαν η Αγγέλα Νταρζάνου, δημοσιογράφος της Αυγής και του ρ/σ Στο Κόκκινο καθώς και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τη τοποθέτηση τουΚώστα Μπόρτζη εργαζόμενου στην ΕΡΤ3 εκ μέρους των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ.

Ο Κώστας Μπόρτζης αναφέρθηκε στην εργασιακή  κατάσταση στα ΜΜΕ λέγοντας πως στη Θεσσαλονίκη «τα ανταποκριτικά γραφεία των μεγάλων καναλιών ή έχουν κλείσει ή έχουν συρρικνωθεί, ραδιόφωνα και εφημερίδες βάζουν λουκέτα ή μειώνουν το προσωπικό τους, ενώ οι διαδικτυακές ιστοσελίδες επιβιώνουν με τεράστιες δυσκολίες».

«Χρειάζεται να δράσουμε ενωτικά και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο κατήφορος στην περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων και στις απολύσεις πρέπει να σταματήσει» υπογράμμισε.

Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση της Αγγέλας Νταρζάνου η οποία χαρακτήρισε «διαπλεκόμενα και εξαρτημένα» τα μεγάλα ΜΜΕ, ενώ υποστήριξε πως έχουν το ρόλο «στυλοβατών των μνημονιακών πολιτικών».

«Πρόκειται για χρεοκοπημένες επιχειρήσεις που συντηρούνται από τη διαπλοκή», τόνισε.

Επιπλέον παρέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία για πάνω από 8000 χαμένες θέσεις εργασάις στα ΜΜΕ, μείωση των μισθών κατά 40% ενώ την ίδια ώρα τα χρέη των ιδιωτικών ΜΜΕ σε δημόσιο, ταμεία, τράπεζες και εργαζόμενους αγγίζουν το 1,5 δις ευρώ.

Από τη πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «υπόδειγμα ζωής και αγωνιστικότητας» τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στον αγώνα για «ακηδεμόνευτη,  αχειραγώγητη και αντικειμενική ενημέρωση».

Επιπλέον έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα στα ΜΜΕ που «εκτελούν συμβόλαια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης» με σκοπό την αμέριστη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Επιπλέον κάλεσε τη κυβέρνηση να απολογηθεί στο θέμα της παραχώρησης του φάσματος των ψηφιακών συχνοτήτων γιατί όπως είπε έγινε «έναντι πινακίου φακής» μετά τον αποκλεισμό της ΕΡΤ με το «μαύρο».  Σύμφωνα με μελέτη προηγούμενης κυβέρνησης  που επικαλέστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το κέρδος της παραχώρησης των ψηφιακών συχνοτήτων  τοποθετείται στα 715 εκατομμύρια ευρώ όταν η κυβέρνηση τις παραχώρησε μόλις με 18.3 εκατομμύρια ευρώ με φωτογραφικό διαγωνισμό και για 15 χρόνια.

«Υπολείπονται 700 εκατομμύρια ευρώ που το δημόσιο αποφάσισε ότι δε χρειάζεται», υπογράμμισε.

Τέλος η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη ΝΕΡΙΤ «υποχείριο της κυβέρνησης» και έκανε λόγο για «όργιο παρατυπιών στη διαδικασία συγκρότησής της».

tags: ΜΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)