to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα διεθνή πρωτοσέλιδα (24.10.2014)

Ματιές στα διεθνή ΜΜΕ


THE NEW YORK TIMES

Θετικός στον ιό του Έμπολα βρέθηκε γιατρός στη Νέα Υόρκη.
 
BBC
Ο δρ Κρεγκ Σπένσερ που αποτελεί κι επίσημα πια το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην αμερικανική μητρόπολη, εκτέθηκε στον Έμπολα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γουινέα, στο πλαίσιο αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
 
CNN
Πειραματικό διαστημικό σκάφος που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη πριν επιστρέψει ξανά πίσω στη Γη, εκτόξευσε σήμερα τα ξημερώματα η Κίνα. Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη διαστημική αποστολή που οργανώνει το Πεκίνο.
 
DEUTSCHE WELLE
Σε συμφωνία για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, κατέληξαν οι αρχηγοί κρατών και οι κυβερνήσεις της ΕΕ, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ μέσω Twitter ο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.
 
AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων)
Πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2015 ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της προς τη γαλλική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Παρίσι θα απαντήσει σε αυτή την επιστολή «στο τέλος της εβδομάδας».
 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα. Σαφείς υποδείξεις προς την Τουρκία διατυπώνονται στο προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Οι αναφορές στηρίζονται στα όσα περιέλαβε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι για τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά από συνεννόηση με την Λευκωσία.
 
THE TIMES
Η ΕΕ ζητά από την Βρετανία να καταβάλλει έξτρα ποσό ύψους 1,7 δις. ευρώ για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
 
THE INDEPENDENT
«Ό,τι έγινε αποτελεί μόνο μία μικρή προειδοποίηση για τα όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο». Οι θανατηφόρες επιθέσεις στην Οτάβα, υποχρεώνουν τον Καναδά να έρθει αντιμέτωπος με την παγκόσμια απειλή της τρομοκρατίας.
 
REUTERS
O δράστης της ένοπλης επίθεσης στο καναδικό Κοινοβούλιο, έδρασε μόνος του αναφέρουν οι αρχές της χώρας, ενώ προσθέτουν πως ο 32χρονος σχεδίαζε να ταξιδέψει κατά το επόμενο διάστημα στη Συρία.
 
FINANCIAL TIMES
Οι ΗΠΑ κατηγορούν συμμάχους τους, πως αγοράζουν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος! Πυρήνες των τζιχαντιστών φέρονται να πουλάνε λαθραίο πετρέλαιο στην Τουρκία και στους Κούρδους του Ιράκ.
 
RUSSIA TODAY
Το Ισλαμικό Κράτος, σχεδιάζει να απαγάγει κι άλλους δημοσιογράφους, προειδοποιεί το FBI.
 
THE WASHINGTON POST
Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έκανε χρήση χημικών όπλων στις μάχες για την κατάληψη του Κομπάνι.
 
HURRIYET (αγγλόφωνη έκδοση)
Ορατό το ενδεχόμενο κατάρτισης ειρηνευτικού σχεδίου με τους Κούρδους μέσα σε λίγους μήνες, δήλωσε χθες ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
RIA NOVOSTI
Η οικονομική βοήθεια που επί δεκαετίες παρείχε η Ρωσία στην Ουκρανία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα, δήλωσε χθες ο Σεργκέι Ιβάνοφ, στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν.
 
DIE WELT
Το αδύναμο ρούβλι αποτελεί τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Πούτιν. Το ρούβλι «γλιστρά» διαρκώς. Τα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα έχουν συρρικνωθεί σε 70 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι το κλίμα στο χρηματιστήριο της Μόσχας αντιστρέφεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)