to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 13.05.2014

Πολιτική

Τ. Μηταφίδης: "Η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι μια συμφωνία κυρίων που έχει εξαντληθεί"

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι μια συμφωνία κυρίων που έχει εξαντληθεί. Είναι κατώτερη των περιστάσεων», τονίζει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Τ. Μηταφίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.


«Δίνουμε μια μάχη με αρχές» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και μίλησε για όλους και για όλα. 

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη. 

Για το ΣΥΡΙΖΑ και την κεντρική πολιτική σκηνή

«Σαν τη μέλισσα μαζεύουμε γύρη από παντού. Εμείς με τη ‘‘σταθερότητα’’ του πολιτικού νεκροταφείου δεν έχουμε σχέση. Η αριστερά είναι με την κίνηση, την αλλαγή. Ο Μαρξ χαρακτήριζε τους αρχαίους Έλληνες ‘‘φυσιολογικά παιδιά της ανθρωπότητας’’. Σήμερα πανηγυρίζουν Σαμαράς και Βενιζέλος ότι έχουμε γίνει μία ‘‘φυσιολογική, κανονική’’ χώρα, ενώ έχουν καταστρέψει τις ζωές των ανθρώπων της. Έφτασαν στο σημείο να ψηφίσουν στο ‘‘μεσοπρόθεσμο’’ την  περασμένη εβδομάδα, ανάμεσά τους οι Καλαφάτης και Ιωαννίδης,  ακόμη και την ενοικίαση εργαζομένων από τους δήμους!»

Για τα σενάρια των εκλογών  

«Υπάρχουν δύο σενάρια: Το κακό είναι να μην ξεφορτωθούμε το ‘‘χταπόδι’’ που πνίγει τον τόπο, το δίδυμο των Σαμαρά - Βενιζέλου. Το καλό σενάριο είναι να έχουμε μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Εάν εκλεγώ και δεν αλλάξει η κατάσταση εγγυώμαι ότι θα έχουν πόλεμο που δεν μπορούν να φανταστούν. Θα σηκώσουμε την πόλη στο πόδι». 

Για τα κλεμμένα επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου

«Ποια νομιμότητα επέβαλε να ξαναπληρώσουμε τα κλεμμένα επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου; Όλοι μαζί τα κλέψαμε; Κλεμμένα από τα ταμεία του δήμου ήταν. Γιατί να τα ξαναπληρώνει η πόλη; Ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία των υπαλλήλων του δήμου είχαν πάρει είδηση, αλλά το πήρε είδηση ένας διευθυντής που μόλις είχε διοριστεί. Αυτά δεν τα λέω τώρα. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου, στις 2 Ιανουαρίου 2011,  κατά τη συνάντηση του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων του είπα ότι το πρώτο πράγμα που είχε να κάνει ήταν να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα της διαγραφής των χρεών του δήμου προς το δημόσιο λόγω της υπεξαίρεσης. Πώς ψήφισαν, ανάμεσά τους και ο κ. Καλαφάτη τη διαγραφή 480 εκ. ευρώ από τα πρόστιμα της Μότορ Όιλ;» 

Για τον Γιάννη Μπουτάρη

«Με την πολιτική αλητεία δεν έχουμε σχέση. Το πώς θα ντυθεί ή όχι είναι δική του υπόθεση. Το κακό είναι ότι ενώ χρησιμοποιεί το αντισυμβατικό αυτό στιλάκι προς άγραν ψηφοφόρων, υιοθετεί συντηρητικές πολιτικές και κυκλοφορεί με το Βενιζέλο, ο οποίος εμφανίζεται μόνο υπό την προστασία των ΜΑΤ. Ας πρόσεχε τις παρέες του. Θεωρεί ότι ο Βενιζέλος είναι το στήριγμά του. Πρόσφατα δήλωσε ‘‘ας διορίζουν τους δημάρχους’’. Γιατί; Δεν το κατάλαβα. Θέλουμε αιρετούς θεσμούς». 

Για το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ

Όταν έφερα την πρόταση για δημοψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο πήρα μόνο την ψήφο μου. Τώρα υιοθετήθηκε από όλα τα δημοτικά συμβούλια. Ο Γιάννης Δελής, τον οποίο προσωπικά εκτιμώ, είχε ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Δεν ξέρω τώρα γιατί άλλαξε τη θέση του. Την υπόθεση αυτή την παλέψαμε από την πρώτη στιγμή. Χαιρόμαστε και είμαστε υπερήφανοι που υιοθετήθηκε. 

Για την απερχόμενη δημοτική αρχή

Αυτή η δημοτική αρχή ήταν από την ίδια κατασκευή της ένα ‘‘υβρίδιο’’. Μία συμφωνία κυρίων. Έχει εξαντληθεί και είναι κατώτερη των περιστάσεων. Είναι παρακολούθημα της κυβέρνησης. Εμείς δίνουμε μια μάχη με αρχές. Δεν πάμε σε αυτές τις εκλογές για να χάσουμε την ψυχή μας. Την ψυχή μας έχουμε βάλει». 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)