to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 17.01.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Τ. Γεωργακόπουλος: Οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με παρόχους υγείας θα βάλουν σε τάξη το κεφάλαιο που λέγεται ειδική θεραπεία

Στον απόηχο της χθεσινής κινητοποίησης των επιστημόνων της ειδικής θεραπείας, ο αναπληρωτής διοικητής του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος μιλώντας Στο κόκκινο και στους δημοσιογράφους Γ. Τραπεζιώτη και Π. Αγγελόπουλο έκανε σαφές ότι ο οργανισμός θα προχωρήσει στη σύναψη των συμβάσεων με τους παρόχους υγείας προκειμένου να τεθεί σε τάξη η αλόγιστη δαπάνη για την ειδική θεραπεία, αλλά και να διασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών σε θεραπευτικές διαδικασίες χωρίς να προπληρώνουν για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.


Ο κ. Γεωργακόπουλος καταλόγισε στα σωματεία των ειδικών επιστημόνων αδιαλλαξία και στείρα άρνηση να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις νέες συμβάσεις ενώ υποστήριξε ότι όφειλαν αυτό να το είχαν κάνει καθώς γνώριζαν όλοι ότι από το 2012 θα πάμε σε συμβάσεις.  Το αναφέρει και ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας που είναι Κοινή Υπουργική Απόφαση από το 2012 σύμφωνα με την οποία  ορίζεται η σύναψη συμβάσεων.  

Τώρα η πολιτική του οργανισμού είναι ενιαία με συμβάσεις  με όλους τους παρόχους  αλλά με εξορθολογισμό των δαπανών κι όχι αλόγιστα όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Ο κος Γεωργακόπουλος τόνισε ότι υπάρχει καταχρηστική συνταγογράφηση από τους γιατρούς που γνωματεύουν το σύνολο των θεραπειών ασύδοτα, προς όλους τους ασθενείς.  

Γνωρίζοντας τους περιορισμούς της χώρας προσπαθούμε να εξορθολογήσουμε τις δαπάνες με στόχο τις καλύτερες παροχές προς ασφαλισμένους αλλά και να σταματήσουμε τις αλόγιστες και υπέρογκες δαπάνες που  αποζημιώνει ο οργανισμός ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος.   

Υπάρχει μαύρη εργασία σημείωσε ο υποδιοικητής του ΕΟΠΥΥ κάτι που προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη. Όταν αποζημίωνε ο ΕΟΠΥΥ  1,36 ευρώ για τη συνεδρία ενώ χρεώνεται 35 ευρώ αυτά τα χρήματα τα πλήρωναν οι γονείς. Εμείς θεσμοθετούμε τώρα 15 ευρώ τη συνεδρία καταπολεμώντας τη παραοικονομία και ανακουφίζοντας τους πολίτες οι οποίοι δε θα πληρώνουν καθόλου είπε χαρακτηριστικά.
 
tags: ΕΟΠΥΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)