to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 31.12.2015

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Τ. Αλεξιάδης: Παράταση λίγων ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων (βίντεο)

"Οδηγούμαστε σε παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης στο Mega.


Μέσα στην ημέρα θα αποφασιστεί το ακριβές διάστημα της παράτασης που θα δοθεί για την πληρωμή τους καθώς και την κατάθεση των πινακίδων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός μέχρι την Τρίτη είχαν μείνει απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας περίπου 800.000 οχημάτων. Το νούμερο είναι μεγάλο οπότε δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται ο κόσμος σήμερα με την αναμονή στις ουρές και εντός της ημέρας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο ο αν. υπουργός υπενθύμισε ότι τα τέλη κυκλοφορίας μπορεί να τα προμηθευτεί ο ενδιαφερόμενος και ηλεκτρονικά, χωρίς να πρέπει να πάει στην τράπεζα.

"Τα έσοδα πάνε καλά" αλλά δεν πανηγυρίζουμε, "θέλουμε να είμαστε πραγματιστές" υπογράμμισε προσθέτοντας ότι "παρά τα προβλήματα που έχουμε στην αγορά, τα έσοδα πάνε καλά" και "δεν υπάρχει η εικόνα που μερίδα των δημοσιογράφων μεταφέρει.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τη Ν.Δ. για τα ληξιπρόθεσμα σημείωσε ότι "άλλο πράγμα η πολιτική προπαγάνδα και άλλο, η πραγματικότητα", "ο κόσμος με δυσκολίες ανταποκρίνεται στη στήριξη των δημοσίων εσόδων". Το πρώτο 11μηνο του 2013 - 2014 την εποχή δηλαδή του success story της Ν.Δ., τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν 3,1 δισ. ενώ το πρώτο 11μηνο του 2015 σε σύγκριση με το 2014, τα ληξιπρόθεσμα μειώθηκαν κατά 76,3 εκ.

Εκπτώσεις και κίνητρα για το "αδήλωτο χρήμα"

Αναφορικά με τα χρέη προς την εφορία και τις περιπτώσεις φορολογούμενων που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων λόγω προβλημάτων στο σύστημα, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε πως εξετάζεται η λύση που μπορεί να δοθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

"Όσοι δεν έχουν νομιμοποιήσει τα χρήματα που έχουν, να τα νομιμοποιήσουν". Διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων χρημάτων. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα μπορέσουν να τα νομιμοποιήσουν. Εξαιρούνται τα χρήματα που σχετίζονται με ποινικά αδικήματα.

Ο αν. υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν φορολογικές αλλαγές στο νομοσχέδιο που θα έρθει το οποίο χαρακτήρισε "ρεαλιστικό". Δεν θα υπάρξει χαριστική διάταξη όπως είπε για όσους επιστρέψουν τα χρήματά τους, αλλά δίκαιη. Ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει "έκπτωση" σε όσους πολίτες που θα επιστρέψουν τα χρήματά τους από το εξωτερικό, ή πραγματοποιήσουν μια επένδυση με αυτά στη χώρα.

Μόλις σε 3 εβδομάδες ταυτοποιήθηκαν εκατοντάδες ονόματα από τις "λίστες"

Ο Τρ. Αλεξιάδης ενημέρωσε και για την "μεγάλη και μεθοδική δουλειά" που όπως είπε έχει πραγματοποιηθεί στον έλεγχο των λιστών. "Μόλις μέσα σε τρεις εβδομάδες ταυτοποιήθηκαν εκατοντάδες ονόματα και προχωράμε" πρόσθεσε. Όταν του ζητήθηκαν "μεγάλα ονόματα" δήλωσε ότι αποτελεί απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να μην ανακατευτεί. Τα ονόματα βρίσκονται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων.

Επιπλέον ο υπουργός ανακοίνωσε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις θα γίνουν σεβαστές αλλά όπως τόνισε άλλο η δικαστική άλλο η πολιτική απόφαση. Κάλεσε τέλος τα κόμματα να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών τους πολιτικών που ζητάνε αναδρομικά.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)