to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 01.03.2022

Πολιτική

Live η συζήτηση στη Βουλή για τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Σύγκρουση σε επίπεδο αρχηγών αναμένεται στη Βουλή στην ενημέρωση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη - Σε δύσκολη θέση η Κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τις χωρίς σχέδιο ενέργειες και την έλλειψη στρατηγικής για το Ουκρανικό


Τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κρίσης στην Ουκρανία καλείται να διερευνήσει, σήμερα Τρίτη, η πολιτική ηγεσία της χώρας:

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Αλ. Τσίπρας: Απαιτείται εθνική σύνεση - Η Ελλάδα να γίνει μέρος της λύσης, όχι του πολέμου

Μικροκομματική η ομιλία Μητσοτάκη για την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «Αν δεν δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη σήμερα με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε αν χρειαστεί εμείς αλληλεγγύη από τον δυτικό κόσμο» ενώ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση που διατύπωσε για τα Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα ότι η αποστολή όπλων ήταν επιβεβλημένη καθώς Έλληνες ομογενείς ζουν στην Ουκρανία ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση ασύμετρων απειλεών στον κυβερνοχώρο με κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες ψηφιακές υποδομές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε να πει κουβέντα για το πώς η χώρα μας θα αντιμετωπίσει την επερχόμενη ενεργειακή κρίση και αρκέστηκε να επαναλάβει το μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος με κάτω από 40 ευρώ το μήνα για τα νοικοκυριά.

Μάλιστα υποστήριξε ότι αν και δεν μπορούν να αποκλειστούν απόπειρες εκβιασμού από την πλευρά της Ρωσίας «μία τέτοια προοπτική πιθανώς θα προκαλέσει και πρόσκαιρες ανατιμήσεις. Συμφωνήσαμε πως αυτό θα είναι το πρόσκαιρο τίμημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία που ήταν σαφώς σε χαμηλότερους τόνους επέμεινε ότι η Ελλάδα έχει παραπάνω λόγους από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να στείλει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία «ώστε να έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να ζητήσουμε βοήθεια εάν χρειαστεί» όπως υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην Τουρκία υποστήριξε ότι ποτέ δεν έχει κλείσει την πόρτα στον διάλογο ενώ δήλωσε ανά πάσα στιγμή έτοιμος να συναντηθεί με τον Ερντογάν και μάλιστα τώρα που η ουκρανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με τον Νίκο Δένδια και ισχυρίστηκε ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδρίαση για την μεταφορά όπλων στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη.

Όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή μετάβαση δήλωσε ότι θα πρέπει η εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο και να αυξηθούν οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν καταστεί η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)