to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 06.08.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου: Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ - και μαζί του και η συγκυβέρνηση

«Τα υπέρογκα ποσά του φόρου ακινήτων που βεβαιώθηκαν στους φτωχούς ανθρώπους γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν και χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα για να βγάλουν τους πολίτες από τα σπίτια τους και να τα αρπάξουν»


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου όπου σήμερα, Τετάρτη 6/8, έγινε συμβολική κατάληψη υποκαταστημάτων τραπεζών ενάντια στον ΕΝΦΙΑ (απ' όπου και η φωτ.):

Τα όσα ανακαλύπτουν οι πολίτες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ είναι ακόμη μια σαφής απόδειξη του “τέλους” των μνημονίων και της “σωτηρίας” της χώρας, που διατυμπανίζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση αλλά συγχρόνως και η καλύτερη τεκμηρίωση για την άδικη, αναποτελεσματική και ταξική φορολογική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η χρεωκοπημένη κυβέρνηση ολοκληρώνει  το «σοβαρό» έργο της με χαριστικές διατάξεις και φωτογραφικές τροπολογίες υπέρ διαπλεκόμενων συμφερόντων, ενω επιχειρεί - μέσω  ΕΝΦΙΑ -  να δημεύσει  την περιουσία των φτωχών και μικρομεσαίων πολιτών και να τη χαρίσουν σε ξένους και ντόπιους ολιγάρχες. 

Τα υπέρογκα ποσά του φόρου ακινήτων που βεβαιώθηκαν στους φτωχούς ανθρώπους γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν και χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα για να βγάλουν τους πολίτες από τα σπίτια τους και να τα αρπάξουν.

Καμία τροποποίηση, καμία έκπτωση, κανένας ορθολογισμός δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία αυτού του άδικου και αναποτελεσματικού φόρου.

Κανένα χαράτσι φόρου δεν πρέπει να υπάρξει στους φτωχούς ανθρώπους και πρέπει αυτός ο φόρος να καταργηθεί. Επειδή όμως η μαφιόζικη κυβέρνηση έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών ομίλων, μαζί με το φόρο θα πρέπει να φύγει άμεσα και η κυβέρνηση της διαπλοκής και των άνομων συμφερόντων.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των πολιτών και των φορέων της Ζακύνθου και καλούμε σε αγωνιστική συμπαράταξη για την ανατροπή  της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου

Ζάκυνθος 5 Αυγούστου

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)