to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 15.12.2023

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κυβέρνηση της ανασφάλειας, του ψεύδους και του λαϊκισμού

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει συστηματικά ότι είναι μια κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα κάνει σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς η έξαρση της οπαδικής βίας και του κοινού εγκλήματος τη διέψευσε ως προς το σύνθημα «τάξη και ασφάλεια»


Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση της «ανασφάλειας, του ψεύδους και του λαϊκισμού» τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτοντας ότι «αποδεικνύει συστηματικά ότι είναι μια κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα κάνει».

Αναφερόμενες στην έξαρση οπαδική βία και του κοινού εγκλήματος, πηγές προσκείμενες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν ότι διαψεύστηκε το σύνθημα της ΝΔ περί «τάξης και ασφάλειας» σχολιάζοντας μάλιστα ότι «ακόμη και οι αστυνομικοί, πια, φοβούνται πολύ περισσότερο για τη ζωή τους, υπό την πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει αυτή η κυβέρνηση».

Όσον αφορά στην οικονομία οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ενώ καταγράφεται αύξηση των φορολογικών εσόδων «σε βάρος των πολλών» η κυβέρνηση επιλέγει την «οριζόντια και άδικη φορολόγηση της μεσαίας τάξης» την ώρα που η αγοραστική δύναμη μειώνεται και η ακρίβεια στα τρόφιμα συνιστά κοινωνική «βόμβα».

«Καταγράφεται στην ιστορία ως η κυβέρνηση της γενικευμένης ανασφάλειας, κοροϊδεύοντας ευθέως τον λαό» σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχία προσθέτοντας μάλιστα ότι η συζήτηση του προϋπολογισμού είναι αποκαλυπτική.

«Τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021. Αλήθεια ποιος εργαζόμενος είχε αύξηση 40%;» αναρωτιούτναι οι ίδιες πηγές και τονίζουν ότι «με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται η απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και αισχροκέρδειας».

Παράλληλα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν ότι «η “αριθμητική της ανασφάλειας” λέει ότι ο ΟΑΕΔ καταγράφει 1.030.000 ανέργους. Ότι η χώρα έχει τον χαμηλότερο μέσο μισθό στην Ευρωζώνη. Ότι έχουμε το υψηλότερο ποσοστό φόρων (ρεκόρ 27ετίας το 2022): 29% του ΑΕΠ».

«Με το κείμενο του προϋπολογισμού η κυβέρνηση συνεχίζει να αθετεί τις δεσμεύσεις της. Δεν κάνει τίποτα για το ιδιωτικό χρέος και τα “κόκκινα” δάνεια, δεν κάνει τίποτα για το πρόβλημα στέγασης, για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της»σημειώνουν οι ίδιες πηγές και επαναλαμβάνουν ότι η κυβέρνηση επιλέγει «μόνο οριζόντια φορολογικά μέτρα στη μεσαία τάξη επιβάλλει, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις της».

Σχετικά με τον τομέα της ψυχικής υγείας πηγές του της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ρυθμίσεις, οι οποίες «αναμένεται να ανατρέψουν συθέμελα το έργο του ΚΕΘΕΑ στους τομείς της πρόληψης και της απεξάρτησης, απειλώντας το με κλείσιμο».

Τέλος επισημαίνουν ότι «με τη συγχώνευση όλων των φορέων σε έναν συγκεντρωτικό, αθηνοκεντρικό και δύσκαμπτο υπερφορέα, η κυβέρνηση στέλνει ένα σοκ ανασφάλειας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες και στις οικογένειές τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)