to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:07 | 19.12.2016

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τη δανειοδότηση του «Κήρυκα Χανίων»

«Άλλο ένα τεκμήριο της συμφωνίας διαπλοκής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με το τραπεζικό σύστημα της χώρας»


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα σχετικά με δανειοδότηση του «Κήρυκα Χανίων»:

Το δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής» σχετικά με τη δανειοδότηση του «Κήρυκα Χανίων» αποτελεί άλλο ένα τεκμήριο της συμφωνίας διαπλοκής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, η εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων» στην οποία είναι μέτοχος κατά το 60% ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, έλαβε δάνειο ύψους 2.150.000 ευρώ από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, με όρους που παραβιάζουν τους πολλαπλούς κανόνες που ισχύουν για τις δανειοδοτήσεις. Συγκεκριμένα: Την περίοδο που συνήφθη το δάνειο, διευθύνων σύμβουλος του «Κήρυκα» ήταν ο Ευάγγελος Σπανουδάκης ο οποίος, την ίδια περίοδο, ήταν και διευθύνων σύμβουλος της «Αναπτυξιακής Α.Ε.» στην οποία συμμετέχει και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα! Επιπλέον, ένα μεγάλο πόσο από το δάνειο, ύψους 554.000 ευρώ, που δόθηκε για την κατασκευή κτηρίου, δεν κατευθύνθηκε προς τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε το δάνειο, αλλά για σκοπούς που παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Σημειώνεται ότι η εταιρεία του κ. Μητσοτάκη δεν είχε καμία εκδοτική δραστηριότητα και είχε αρνητική καθαρή θέση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση ειδικής έρευνας της ΤτΕ που συντάχθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Βέβαια, το συγκεκριμένο δάνειο δεν είναι το μόνο που έχει λάβει η εν λόγω εφημερίδα. Είναι ήδη γνωστό πως ο «Κήρυκας Χανίων» έχει λάβει δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς από το 2005, για το οποίο δεν είχε καταβάλει πάρα μία (1) δόση έως το 2016 και για το οποίο έτυχε μιας, αν μη τι άλλο, σκανδαλωδώς ευνοϊκής ρύθμισης (23 δόσεις των 3.000 ευρώ και η τελευταία δόση 630.000 ευρώ, με δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης) κι ακόμα ένα από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ύψους 160.000 ευρώ.

Απαιτούμε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, να δώσει εξηγήσεις. Το οφείλει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που έχει πληρώσει αδρά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τις οποίες, όπως φαίνεται, διατηρεί προνομιακή σχέση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)