to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 21.10.2022

Αθλητισμός

ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας: Περιμένουμε να απαντήσει τώρα ο κ. Αυγενάκης αν πρόκειται να κλείσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά

Η ΝΕ Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με δεδομένο ότι καμία αθλητική εγκατάσταση και υποδομή δεν έχει ολοκληρωθεί στο χώρο του Ελληνικού και με δεδομένες τις συμβατικές υποχρεώσεις που πηγάζουν από την Τροποποιητική Σύμβαση, καλούν τον Υφυπουργό Αθλητισμού να προβεί άμεσα στη διάψευση των δημοσιευμάτων για κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μέχρι το τέλος του έτους!


Όπως τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Με έντονη ανησυχία - αλλά χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη για αυτή την κυβέρνηση - διαβάζουμε από χθες σε ιστοσελίδα αθλητικής θεματολογίας ότι τα δεύτερα (!) εγκαίνια του Ελληνικού σηματοδοτούν το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μέχρι το τέλος του έτους.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν σχετική ερώτηση καλώντας τον κ. Αυγενάκη να γνωστοποιήσει, μεταξύ άλλων, το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασής τους εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Μέχρι να απαντήσει, λοιπόν, του θυμίζουμε προηγούμενη τοποθέτησή του στη Βουλή:

· «Οι υφιστάμενες σήμερα αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, με όλες τις δραστηριότητες, λειτουργίες και εγκαταστάσεις τους, παραμένουν σε λειτουργία έως την, υλοποιούμενη κατά στάδια, αντικατάστασή τους, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής».

· «Ο θεματικός πόλος αθλητικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει και τη μεταφορά και μετεξέλιξη των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά, που θα εξυπηρετούν επιπλέον τόσο τους κατοίκους όμορων περιοχών, όσο και τους επισκέπτες του Πάρκου από το ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις 2 συνοδεύονται από τις απαραίτητες υποδομές γραφείων, χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων, καθώς και από αντίστοιχους χώρους αναψυχής, σημεία πληροφοριών, υπαίθρια καθιστικά και χώρους άσκησης, χώρους θέασης και ανοιχτούς χώρους πρασίνου με παιδικές χαρές». Στο Μνημόνιο περιγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι:

· Η θέση σε λειτουργία κάθε αθλητικής εγκατάστασης εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου λαμβάνει χώρα αυτοτελώς για κάθε εγκατάσταση της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται και της οποίας η λειτουργία είναι τεχνικά και αδειοδοτικά δυνατή.

Με δεδομένο ότι καμία αθλητική εγκατάσταση και υποδομή δεν έχει ολοκληρωθεί στο χώρο του Ελληνικού και με δεδομένες τις συμβατικές υποχρεώσεις που πηγάζουν από την Τροποποιητική Σύμβαση (ν.4422/2016, ΦΕΚ Α’ 181/27.09.2016), καλούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να προβεί άμεσα στη διάψευση των πρόσφατων δημοσιευμάτων!

Όποιος επιχειρήσει να μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων θα μας βρει μπροστά του!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)