to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 04.06.2014

Πολιτική

Έκλεισαν άρον άρον τις εργασίες της Ολομέλειας - Έκθετος ο Σαμαράς τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (ενημέρωση)

Με το κλείσιμο της Ολομέλειας οδηγούνται στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» ενώ δε θα συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στην Ολομέλεια της Βουλής εκκρεμμούσες άρσεις ασυλίας - ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι φανερό πως ο κ. Σαμαράς φοβάται την ανοιχτή βουλή, εχθρεύεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιλέγει τις “ασφαλείς” συνθέσεις των θερινών τμημάτων για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις με τον πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο, αλλά και για να μεταφερθούν οι συζητήσεις άρσης ασυλίας, μεταξύ των οποίων του Υπ. Εσωτερικών, αλλά και του Η. Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου, τον Οκτώβριο»


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το απαράδεκτο κλείσιμο της βουλής

«Το εσπευσμένο και αναιτιολόγητο κλείσιμο της βουλής συνιστά μια απαράδεκτη πράξη που συμβάλει στην περαιτέρω απαξίωση της δημοκρατίας. Είναι φανερό πως ο κ. Σαμαράς φοβάται την ανοιχτή βουλή, εχθρεύεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιλέγει τις “ασφαλείς” συνθέσεις των θερινών τμημάτων για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις με τον πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο, αλλά και για να μεταφερθούν οι συζητήσεις άρσης ασυλίας, μεταξύ των οποίων του Υπ. Εσωτερικών, αλλά και του Η. Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου, τον Οκτώβριο. Ο πρωθυπουργός, όμως, είναι έκθετος για τη χθεσινή του απόφαση να κλείσει άρον-άρον τη βουλή και για έναν επιπλέον λόγο, αφού έχει χρέος απέναντι στους πολίτες και τη δημοκρατία να συζητηθεί το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όπως επιβάλλεται από την αναγκαιότητα καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου». 

------------

Σχετικές ειδήσεις και ανακοινώσεις: Η ανακοίνωση του ΚΚΕ // Η αντίδραση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων // Δημ. Βίτσας: Για ποιο Πάσχα μιλούσε ο Βενιζέλος ότι θα συζητιόταν στη Βουλή το θέμα Μπαλτάκου; (βίντεο) // Κ. Μπάρκας για κλείσιμο Βουλής: Θυμίζει στρατό κατοχής που καλύπτει ίχνη του πριν από την απελευθέρωση 

 

Αναλυτικά:

Απροκάλυπτη και προκλητική μεθόδευση από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου για να μείνουν στο σκοτάδι του παρασκηνίου οι ειδικές σχέσεις και οι θρυλούμενες συμφωνίες του Μαξίμου με τη Χρυσή Αυγή και τον συνομιλητή του Μπαλτάκου Ηλ. Κασιδιάρη. Αιφνιδιαστικά, η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσαν το τέλος των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής και την έναρξη των θερινών τμημάτων σε 15 ημέρες. Κατ' αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται στον Οκτώβριο όλες οι συζητήσεις άρσης ασυλιών, μεταξύ των οποίων και του Ηλ. Κασιδιάρη για τη μαγνητοσκόπηση του Μπαλτάκου, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα! Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα επίδικα νομοσχέδια να περάσουν από τα ειδικά τμήματα (των οποίων η σύνθεση είναι απόλυτα ελεγχόμενη από την κυβέρνηση). 

Διαβάστε αναλυτικά στη δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το τι συνεπάγεται το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και η «κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β’ Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου». Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης 5/6, στην πλειονότητα των οποίων στηλιτεύεται η κυβερνητική μεθόδευση για άφεση αμαρτιών και ελεγχόμενες ψηφοφορίες σε κρίσιμα νομοσχέδια.

 

Την Τετάρτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του μετέφερε τη θέση του κόμματος για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των εργασιών της Ολομέλειας. «Αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη Βουλή, να το κάνει μόνο για εκλογές» σημείωσε ο Π. Λαφαζάνης μιλώντας με δημοσιογράφους. Υποστήριξε  ότι πρόκειται για μονομερή κίνηση της κυβέρνησης και ότι παραπέμπονται για το φθινόπωρο τόσο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με τις πληροφορίες για εσπευσμένο κλείσιμο των διεργασιών της ολομέλειας της Βουλής  και έναρξη των θερινών τμημάτων:

"Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει τη Βουλή, ακόμη και σήμερα ή τις επόμενες μέρες, για να μπούμε στα θερινά τμήματα. 

Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις κυβερνητικές προθέσεις, εφόσον υπάρχουν και δεν διαψευσθούν. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, αν θέλει να κλείσει τη Βουλή, πρέπει να το κάνει μόνο για εκλογές, πράγμα που εμείς ζητάμε επιμόνως, δεν έχει όμως κανένα πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει σε εσπευσμένο κλείσιμο της βουλής και σε θερινά τμήματα, και μάλιστα ερήμην κάθε συζήτησης στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ένα τέτοιο κλείσιμο θα πάει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας», πράγμα απαράδεκτο και δεν θα επιτρέψει να συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στην Ολομέλεια της Βουλής εκκρεμμούσες άρσεις ασυλίας". 

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)