to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:18 | 17.12.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής: Η κυβέρνηση θα μπορούσε να μην έχει πιαστεί στον ύπνο

«Εξαιρετικά ανήσυχοι παρακολουθούμε το πώς εξελίσσεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Δυτική Αττική. Ωστόσο είναι πια ξεκάθαρο, πως η πρόβλεψη και η μέριμνα δεν είναι τα πιο δυνατά σημεία της κυβέρνησης στη διαχείριση αυτού του δεύτερου κύματος»


Προφανώς, η Δυτική Αττική που κατατάσσουν στο “Κόκκινο” θα είχε ήδη δώσει ενδείξεις πως κάτι εξελίσσεται με τρόπο μη αναμενόμενο, σχολιάζει σε ανακοινωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, η οποία και ανάγκασε την Πολιτεία να ανακοινώσει σκληρό lockdown.

Αναλυτικά αναφέρει:

Με βάση τα πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα εθνική και παγκόσμια εμπειρία, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την πρόβλεψη της δυναμικής της πανδημίας στην περιοχή. Έτσι, θα υπήρχε μέριμνα και προετοιμασία και η έκτακτη κατάσταση δεν θα έπιανε στον ύπνο την Κυβέρνηση σχετικά με τη Δυτική Αττική. Αντί αυτών, παρατηρούμε την έκπληξη αλλά και την οργή της Κυβέρνησης που διαπιστώνει πως όλοι κάνουν του κεφαλιού τους, εκτός από την ίδια.

Δυστυχώς, παρέλειψαν να ενεργήσουν, υποτίμησαν ή αγνόησαν υπαρκτές ενδείξεις και έδειξαν να μην έχουν γρήγορες και εύστοχες αντιδράσεις που απαιτούν οι περιστάσεις.

Εύκολος ο ρόλος του θεατή, διαπιστωτή και τιμωρού των τοπικών κοινωνιών αλλά και βολικός για να καλύψει η Κυβέρνηση την ανεπάρκειά της. Η τοπική κοινωνία αφέθηκε στην τύχη της και την άγνοιά της και τώρα πιθανά να κληθεί να εφαρμόσει γενική παύση κυκλοφορίας και δραστηριότητας. Η ανευθυνότητα και η ανεμελιά της κυβέρνησης συνεχίζεται με κόστος την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία.

Αν με πράξεις και παραλείψεις άλλων και όχι της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας έχουμε φτάσει προ αδιεξόδου, προφανώς δε θα μπορέσουμε να αρνηθούμε την εφαρμογή έκτακτων μέτρων. Αλλά θα έρθουμε να συμφωνήσουμε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης πως «Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του». Μόνο που θα πρέπει να το απευθύνουμε στην Κυβέρνηση πρώτα και κύρια, μαζί με ένα πλήθος ερωτημάτων:

Γιατί δεν ενισχύσατε το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε οι εργαζόμενοι της μεγαλύτερη βιομηχανικής ζώνης της επικράτειας να μην στοιβάζονται στα λεωφορεία μέχρι να φτάσουν στη δουλειά τους;

Γιατί δεν ενισχύσατε με υγειονομικό προσωπικό το μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο αλλά και Νοσοκομείο αναφοράς, της διάσπαρτης Δυτικής Αττικής, το Θριάσιο, του οποίου η λειτουργία είναι οριακή, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι;

Γιατί δεν προχωρήσατε σε στοχευμένους και εκτεταμένους ελέγχους και rapid test σε χώρους δουλειάς, καταυλισμούς και χώρους συγχρωτισμού;

Γιατί δεν διευρύνατε τις δημόσιες δομές υγείας γνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής;

Γιατί δεν δημοσιοποιείτε την ακριβή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής αλλά καλλιεργείτε αδιευκρίνιστες και σκοτεινές εντυπώσεις;


Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)