to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 28.02.2017

Διεθνή

Συρία: Η Φάτεχ αλ Σαμ στρέφεται εναντίον των άλλων οργανώσεων της αντιπολίτευσης

Σε ένα σπάνιο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ ο επικεφαλής της Φάτεχ αλ Σαμ ανέλαβε για μια ακόμη φορά την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Χομς χθες, που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της στρατιωτικής ασφάλειας της Χομς που συνδέεται με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Χομς αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ένα μήνυμα προς τους ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης να «εξαφανιστούν».

Σε ένα σπάνιο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ ο επικεφαλής της Φάτεχ αλ Σαμ ανέλαβε για μια ακόμη φορά την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της στρατιωτικής ασφάλειας της Χομς που συνδέεται με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η επιχείρηση αυτή είναι ένα μάθημα για τους ξεπεσμένους πολιτικούς στη Γενεύη και προηγουμένως στην Αστάνα», δηλώνει στο βίντεο ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι. «Το μάθημα αυτό έχει στόχο να σβήσει τη ντροπή που προκάλεσαν αυτοί που παίζουν με τις ζωές του συριακού λαού», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις αυτές «δεν είναι παρά ένα στάδιο στη σειρά που θα ακολουθήσει».

Σύμφωνα με τον Τζολάνι, πρόκειται για μια ξεκάθαρη δήλωση «ότι ο πόλεμος πρέπει να μείνει στα χέρια μας και ότι (οι άλλοι) πρέπει να εξαφανιστούν». «Έχει στόχο να τους επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι το καθεστώς δεν κατανοεί παρά τη γλώσσα της ισχύος και του αίματος (…) Οι πολιτικοί αυτοί (…) προσφέρουν στο καθεστώς μια νίκη χωρίς μάχη», υπογράμμισε.

Οι βασικές προσωπικότητες της συριακής αντιπολίτευσης βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη για να συμμετάσχουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες με εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η Φάτεχ αλ Σαμ, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, έχει αποκλειστεί από τις διαπραγματεύσεις, αλλά και από αυτές που διεξήχθησαν στην Αστάνα μεταξύ οργανώσεων των ανταρτών και του καθεστώτος.

tags: Συρία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)