to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 17.10.2017

Κοινωνία

Συνθήκες γαλέρας προβλέπουν οι συμβάσεις στην Alter Ego του Μαρινάκη - Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ

Εξωφρενικούς όρους περιείχαν οι νέες συμβάσεις εργασίας που δόθηκαν στους εργαζόμενους της Alter Ego ιδιοκτησίας Μαρινάκη.


 Νέες συμβάσεις εργασίας κλήθηκαν να υπογράψουν την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη Alter Ego (πρώην ΔΟΛ).

Ειδικότερα στις νέες συμβάσεις τις οποίες κληθηκαν να υπογράψουν εκείνη την ώρα οι εργαζόμενοι περιέχονταν σημεία που δεν είχα συμφωνηθεί. Για παράδειγμα: Οι μισθοί που προβλέπονταν ήταν μικρότεροι από εκείνους που είχαν συμφωνηθεί, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονταν να δουλεύουν σε όποιο από τα ΜΜΕ της εταιρείας ήθελε η διοίκησή, ο επιπλεόν μισθός για την Κυριακή και τις αργίες δεν ΄προβλεπόταν, ενώ οι δημοσιογράφοι έμεναν ακάλυπτοι σε περιπτώσεις μηνύσεων και αγωγών!

Οι απίστευτοι όροι στις συμβάσεις προκάλεσαν μέχρι και την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ . Σε αυτή εκφράζουν την αντίθεσή τους για το περιεχόμενο των συμβάσεων δόθηκαν προς υπογραφή. Ακόμη στηλιτεύουν την διαδικασία που ακολουθήθηκε από την εταιρεία παρακάμπτοντας τη συλλογική διαπραγμάτευση.

Η ανακοίνωση

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ στο πλαίσιο της σημερινής Συνέλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο περιεχόμενο των ατομικών συμβάσεων εργασίας, όπως αυτές δόθηκαν την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου προς υπογραφή στους συναδέλφους.

Στηλιτεύουν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την εταιρεία, με συνέπεια, αφενός να παρακάμπτεται η συλλογική διαπραγμάτευση, αφετέρου να φέρνει τους συναδέλφους προ τετελεσμένου, εκμεταλλευόμενη τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο. Ζητούν αξιοπρεπείς όρους εργασίας, καθώς και την υποχρεωτική τήρηση των θεσμικών κατακτήσεων των δημοσιογράφων (ρεπό, άδειες, ωράριο εργασίας, αμοιβή υπερωριακής και κυριακάτικης απασχόλησης κλπ).

Ταυτόχρονα καλούν την εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ να δώσει λύση στο δράμα που ζουν οι «εγκλωβισμένοι» εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και ΔΟΛ DIGITAL, πρώην θυγατρικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Λαμπράκη, οι οποίοι επί έντεκα μήνες εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι.

Με αφορμή όσα συμβαίνουν στην εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, αλλά και σε παρόμοιες εκδοτικές επιχειρήσεις καλούν την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), να προσέλθει άμεσα σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)