to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:57 | 18.09.2014

Κοινωνία

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζα Κύπρου για υπόθεση διαφθοράς

Με δικαστικό ένταλμα η αστυνομία συνέλαβε τον επιχειρηματία, Άριστο Αριστοδήμου, πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, για υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί στην Πάφο.


Επίσης , συνελήφθησαν ο δημοτικός μηχανικός και άλλη μία γυναίκα, υπάλληλος του Δήμου Πάφου. Για τον κ. Αριστοδήμου η Νομική Υπηρεσία εξετάζει και την υπόθεση δανείου ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου, την περίοδο που ήταν πρόεδρος, χωρίς εξασφαλίσεις και εγγυήσεις. Μετά την είδηση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του γνωστού επιχειρηματία, η Aristo Developers εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «σκευωρία» και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η αλήθεια θα λάμψει, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί». Η εταιρεία αναφέρει ότι τόσο ο κ. Αριστοδήμου όσο και η σύζυγός του θα ανταποκριθούν στο ένταλμα σύλληψης, επισημαίνοντας ότι έχει δηλωθεί εκ μέρους τους «από την πρώτη στιγμή και κατ΄επανάληψη η πρόθεση και επιθυμία να συνεργαστούν με την Αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης».

Η υπόθεση, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Συγκροτήματος Εταιρειών, Aristo Developers Ltd, αφορά, σύμφωνα με καταγγελία του δημοτικού γραμματέα του Δήμου Πάφου, Θέμη Φιλιππίδη, την έκδοση πολεοδομικής άδειας για το διαχωρισμό 177 οικοπέδων. Στην Αστυνομία κατατέθηκαν στοιχεία για αλλαγή των αρχικών σχεδίων, ώστε να μειωθεί το εμβαδό του πρασίνου κατά τετρακόσια τετραγωνικά μέτρα και του οδικού δικτύου κατά 110 τετραγωγικά μέτρα. Μετά από ελέγχους που έγιναν από τους τεχνικούς του Δήμου Πάφου εντοπίστηκαν οι αλλαγές, ενώ τοποθετήθηκε και νέο κτηματολογικό σχέδιο κλίμακας 1500 μέτρων. Πάντως, η εταιρεία Aristo Developers είχε ισχυριστεί ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί από το Δήμο Πάφου και αποδίδει τις αλλαγές στη χωροθέτηση των χώρων πρασίνου σε υποδείξεις του Τμήματος Υδάτων. Εξάλλου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο κ. Αριστοδήμου άφησε να εννοηθεί πως πίσω από την όλη υπόθεση βρίσκονται ανταγωνιστές του, αφού το θέμα για το συγκεκριμένο διαχωρισμό οικοπέδων προέκυψε το 2014, ενώ οι άδειες για αυτά εκδόθηκαν πριν τέσσερα χρόνια, δηλαδή το 2010, όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)