to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:42 | 13.09.2022

Κοινωνία

Συγκέντρωση στο ΕΚΠΑ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Με νέα συγκέντρωση στην πύλη του ΕΚΠΑ επί της Ούλωφ Πάλμε απαντούν οι φοιτητικοί σύλλογοι στις προθέσεις της κυβέρνησης να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία εντός των ΑΕΙ προκειμένου να εδραιώσει το δόγμα «νόμος και τάξη» - Φοιτητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 14/9 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Από τις 5 το απόγευμα της Τρίτης φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν στις πύλες του ΕΚΠΑ επί της Ούλωφ Πάλμε, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και εργαζόμενοι του πανεπιστημίου που έχουν εκφράσει ηχηρά, όλο το προηγούμενο διάστημα, την αντίθεσή τους στην αστυνομοκρατία εντός τωνΑΕΙ.

Παράλληλα, οι Φοιτητικοί Σύλλλογοι της Αθήνας προγραμματίζουν συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης 14/9 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια. 

(μόνιμη απειλή για τους φοιτητές, οι δυνάμεις καταστολής σε κοντινή απόσταση από τη διαδήλωση)

Σύμφωνα με ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων, καθώς και με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που έγιναν αυτές τις μέρες, απαιτείται από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων η «παύση κάθε ακαδημαϊκής λειτουργίας σε περίπτωση εισόδου της αστυνομίας στα πανεπιστήμια».

«Την ίδια στιγμή που φέτος η ακρίβεια τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα, που εξαγγέλλουν "δύσκολους χειμώνες" για το λαό, που δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε το μήνα, να πληρώσουμε τα νοίκια και τη ΔΕΗ που έχουν πάει στα ύψη, η κυβέρνηση μεριμνά να σπαταλάει λεφτά για την ΟΠΠΙ και να προωθεί την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση αντί να ενισχύσει τη φοιτητική μέριμνα και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών. Αντί αυτού ιδιωτικοποιεί ακόμα περαιτέρω τη φοιτητική μέριμνα, ενισχύει τις ΣΔΙΤ και οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι καθοδηγούμενες από αυτή διοικήσεις Δημόπουλου και Μπουντουβή επιλέγουν να κωφεύουν απέναντι στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας προωθώντας με ακόμη πιο χυδαίο τρόπο την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια. Εν μέσω εξεταστικής περιόδου επιχειρούν να εφαρμόσουν το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι εξηγούν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να χτυπήσει στη βάση τις μαζικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων, τη συζήτηση, τον προβληματισμό και την πολιτικοποίηση».

Τέλος, οι φοιτητές κάνουν ξεκάθαρο ότι: «Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Φοιτητές, εργαζόμενοι, καθηγητές θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα ανατρέψουμε αυτόν τον κατάπτυστο νόμο. Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και ο νέος νόμος δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στα πανεπιστήμια, θα τους ανατρέψουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και δεν κάνουμε βήμα πίσω. Όπως έχουμε δείξει μπορούμε να νικήσουμε!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)