to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:22 | 14.01.2019

Κοινωνία

Ένταση στην πορεία των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα - Μια τραυματίας

Ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών και των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών. Μία γυναίκα τραυματίστηκε από κρότου λάμψης που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ πάνω της


Φωτογραφίες: Σάββας Καρμανιόλας, Μάκης Σινοδινός

Με κεντρικό σύνθημα «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών», οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν με πορεία στη Βουλή όπου ενσωματώθηκαν στην συγκέντρωση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «Η επίθεση αφορά το σύνολο της εκπαίδευσης. Η καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, η επίθεση στην ειδική αγωγή, το ν/σ για το Νέο Λύκειο, η αντιδραστική αναδιάρθρωση στην Γ'βάθμια μας καλούν να δώσουμε από κοινού ανυποχώρητο αγώνα για τα χρόνια δουλειάς και σπουδών μας, για το δημόσιο σχολείο των όλων και των ίσων, για τις επόμενες γενιές εκπαιδευτικών».

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα μπροστά από την Βουλή στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθώντας να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικών κλούβων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Μία γυναίκα τραυματίστηκε από κρότου λάμψης που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ πάνω της. Διασώστης μοτοσυκλετιστής του ΕΚΑΒ παρέλαβε την εκπαιδευτικό με πληροφορίες να αναφέρουν πως φέρεται να υπέστη έγκαυμα από ρίψη βομβίδας κρότου λάμψης.

Μετά τη λήξη της πορείας το συντονιστικό αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσει συνέλευση στο κτίριο της πρυτανείας που τελεί υπό κατάληψη για το σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεών τους.

Παράλληλα σημειώνεται ότι για σήμερα η ΔΟΕ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία ενώ η ΕΛΜΕ κι η ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας από τις 11-2 μ.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην πορεία.

Αυτή την στιγμή η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)