to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 06.09.2019

Κοινωνία

Συνεχίζονται οι αυξημένες προσφυγικές ροές - Νεκρή μία γυναίκα στη Σάμο

Σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο και αποβιβάστηκαν στην εν λόγω περιοχή, η άτυχη γυναίκα πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΕΚΑΒ που έφθασε στο σημείο, ο θάνατος της 65χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια


(φωτογραφία από άφιξη προσφύγων στη Λέσβο: stonisi.gr)

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, χθες Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και μέχρι τα μεσάνυχτα, συνολικά πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 188 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 147 πέρασαν στη Λέσβο και 41 στη Σάμο.

Σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 12:00, στο βόρειο Αιγαίο είχαν περάσει 153 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς, 68 είχαν περάσει στη Λέσβο, 25 στη Χίο και 60 στη Σάμο. Σημειώνεται, ότι μεταξύ αυτών που πέρασαν στη Σάμο περιλαμβάνεται μία γυναίκα, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν νεκρή. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σε βίντεο που παρουσιάζει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, εικονίζεται η άφιξη μιας βάρκας τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής 2 προς την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Συνεργείο του «Ν» βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε τα πρώτα λεπτά της αποβίβασης των ανθρώπων που ήρθαν από τα απέναντι παράλια στην Σκάλα Συκαμιάς. Πρόκειται για οικογένειες Αφγανικής καταγωγής με μικρά παιδιά τα οποία ήταν εμφανώς σαστισμένα αλλά και χαρούμενα που μπόρεσαν να περάσουν σώοι το θαλάσσιο πέρασμα.

Η όλη επιχείρηση διάσωσης γινόταν υπό την επίβλεψη του Λιμενικού Σώματος από την θάλασσα και της Ελληνικής Αστυνομίας από το έδαφος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)