to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 24.02.2015

Πολιτική

Κυβερνητικό Συμβούλιο: Σχεδιασμός για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας

Πραγματοποιήθηκε χτες η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που κοινοποιήθηκε στους εταίρους.


Διαβάστε ακόμα:

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο οι Υπουργοί ενημερώθηκαν από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την λίστα των μεταρρυθμίσεων και των κυβερνητικών δράσεων που στάλθηκε στους θεσμούς και συζητήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν, αλλά και απάντησαν στα ερωτήματα που τους τέθηκαν.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και σχεδιασμός για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης με άξονες την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι και για νομοθετικό έργο και για πολιτικές πρωτοβουλίες», δήλωσε εξερχόμενος της Βουλής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση  της σύσκεψης του κυβερνητικού συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την άποψη του για τα μέτρα, ο υπουργός απάντησε: «Ποια μέτρα; Όταν δείτε το κείμενο, έχει αναρτηθεί το κείμενο, θα αντιληφθείτε ότι δεν πρόκειται περι μέτρων, ούτε έχουν καμία σχέση με μνημόνια. Είναι η ουσιαστική περιγραφή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, βεβαίως με ενστάσεις ως προς τον χρόνο εφαρμογής τους ή πράγματα τα οποία θα τα δούμε στην οικονομία αυτού του πολύ προωθητικού συμβιβασμού που υπήρξε  για τη χώρα».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)