to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 02.09.2020

Πολιτική

Συνεδρίαση ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Δημ. Τζανακόπουλο για γραμματέα και αναβολή συνεδρίου προτείνει ο Αλ. Τσίπρας

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος - Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε αναβολή του Συνεδρίου μέχρι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, μέτρα ενίσχυσης της προσπάθειας ανασυγκρότησης και διεύρυνσης - Για Γραμματέας της ΚΕ προτείνεται ο Δημ. Τζανακόπουλος, ο Πάνος Σκουρλέτης θα αναλάβει την ευθύνη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.


Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εσωκομματικά ζητήματα, αλλά και το πότε θα καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση του συνεδρίου του κόμματος, λόγω της πανδημίας.

Ο Αλ.  Τσίπρας, στην εισήγησή του πρότεινε αναβολή του Συνεδρίου του κόμματος μέχρι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, αλλά παράλληλα και μέτρα ενίσχυσης της προσπάθειας ανασυγκρότησης και διεύρυνσης. Για Γραμματέας της ΚΕ προτείνει τον Δημ. Τζανακόπουλο, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης θα αναλάβει την ευθύνη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε «να συγκληθεί την ερχόμενη Κυριακή η ΚΕ για να  συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά, καθώς βεβαίως και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Είχε προηγηθεί χθες, Τρίτη 1/9, ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα σε θετικό κλίμα, όπου κορυφαία στελέχη του κόμματος εξέτασαν όλα τα εναλλακτικά σενάρια για το πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το συνέδριο έχει αναβληθεί αρκετές φορές, ενώ και η πιθανή έξαρση της πανδημίας δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τους όρους του προσυνεδριακού διαλόγου, αλλά και της πραγματοποίησης αυτού καθαυτού του συνεδρίου.

Μέτρα για την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση

Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε και συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της προσπάθειας ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του κόμματος:

- Να προχωρήσουμε διαδικτυακά στη διενέργεια του Διεθνούς Συνεδρίου για την εμπειρία της αριστερής διακυβέρνησης.

- Να προχωρήσουμε διαδικτυακά στη συζήτηση και έγκριση από την ΚΕΑ του προγράμματος μας.

- Να συνεχίσουμε την εγγραφή νέων μελών και την ανασυγκρότηση των οργανώσεών μας.

Συνεδρίαση ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ - Πρ. Συμμαχία την Πέμπτη

Το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 14:00, στα γραφεία του κόμματος (Λεωνίδου 16-18 & Κολωνού).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)