to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:23 | 26.11.2012

Κοινωνία

Συνδικάτα και Σωματεία στηρίζουν τους συλληφθέντες για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και καλούν σε συμπαράσταση μεθαύριο, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στη δίκη των 3 κατηγορουμένων. Αύριο το απόγευμα το συλλαλητήριο στο Άγαλμα του Βενιζέλου.


Την αλληλεγγύη τους στους τρεις κατηγορουμένους που διώκονται για τον προπηλακισμό σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασαν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί και φοιτητές. Ενόψει μάλιστα της μεθαυριανής δίκης τους ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, προγραμματίζουν κατά περίπτωση στάση εργασίας και 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, απευθύνοντας, παράλληλα, κάλεσμα συμπαράστασης στο δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που θα δικάζονται οι τρεις κατηγορούμενοι. Για αύριο στις 6 το απόγευμα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για την «προάσπιση των κοινωνικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

«Οι συνάδελφοι έκαναν το καθήκον τους», είπε εκ μέρους των δασκάλων ο Στράτος Μποζδελεκίδης, ενώ ο Μηνάς Μοναστηρίδης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χαρακτήρισε «προκλητικές» τις προηγούμενες δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, περί αποδοτικότητας Ελλήνων και Γερμανών δημοτικών υπαλλήλων, σε βαθμό που «δικαιολογείται η αντίδραση των τριών εργαζομένων».

Για εντεινόμενη κρατική καταστολή έκανε λόγο ο φοιτητής του ΑΠΘ, Θοδωρής Χαλαζάς, που συνελήφθη την ημέρα του Πολυτεχνείου κατά την έφοδο των αστυνομικών στους χώρους του Πανεπιστημίου, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε επεισόδια. Χαρακτήρισε «παράνομες» και «αντισυνταγματικές» τις συλλήψεις, οι οποίες, όπως κατήγγειλε, έγιναν με βίαιο τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι οι νεολαίοι θα είναι στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους.


Πηγή: thestival.gr
tags: δίκη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)