to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 17.03.2017

Πολιτική

Συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για το πρόβλημα των απορριμμάτων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Ευάγγελου Καπετάνιου.


Αντιπροσωπεύοντας και άλλους μαζικούς και επαγγελματικούς φορείς του νησιού, οι οποίοι πρόσφατα κινητοποιήθηκαν με αφορμή την κατάσταση με τα απορρίμματα, το Εργατικό Κέντρο ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο την αντιμετώπιση του προβλήματος και ταυτόχρονα να ενημερώσει τους κατοίκους για τις προτεινόμενες λύσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεση των κατοίκων στην ενδεχόμενη αύξηση των δημοτικών τελών για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων του νησιού ότι ο Δήμος Ζακύνθου έχει ήδη στη διάθεσή του τρεις εναλλακτικές λύσεις, με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα στα επόμενα βήματα διαχείρισης του προβλήματος.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά του Δήμου, ώστε να μην ενεργήσει άμεσα, επομένως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά παιχνίδια σε βάρος των πολιτών της Ζακύνθου, οι οποίοι εδώ και μήνες έρχονται αντιμέτωποι με μια ζοφερή κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία και απειλές για την οικονομική δραστηριότητα στο νησί.

 

Ο κ. Καπετάνιος έκανε μια συνοπτική αναφορά στις ενέργειες που έχουν προηγηθεί και στις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί για κάθε εναλλακτική λύση, ανεξάρτητα από την περιοχή που αυτή θα υλοποιηθεί. Ταυτόχρονα, ύστερα από πρόταση του υπουργού και εφόσον κριθεί σκόπιμο από τους κατοίκους, δήλωσε διαθέσιμος, μαζί με εξειδικευμένα στελέχη της Γενικής Γραμματείας, να μεταβεί στη Ζάκυνθο ώστε να ενημερώσει αναλυτικά τους κατοίκους για τις προτάσεις που συζητούνται και τις επιδράσεις τους στο φυσικό περιβάλλον.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)