to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 08.11.2017

Κοινωνία

Συνάντηση Κ. Νοτοπούλου με τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ: «Προχωρά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης K. Νοτοπούλου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προχωράει κανονικά, όπως είχε ανακοινωθεί από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, τα συναρμόδια υπουργεία αναζητούν λύση για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων για τους μήνες του Σεπτεμβρίου, του Οκτώβρη και του Νοέμβρη.


Τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) συνάντησε το πρωί της Τετάρτης η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού για το μέλλον της επιχείρησης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η K. Νοτοπούλου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προχωράει κανονικά, όπως είχε ανακοινωθεί από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, τα συναρμόδια υπουργεία αναζητούν λύση για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων για τους μήνες του Σεπτεμβρίου, του Οκτώβρη και του Νοέμβρη.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε το προηγούμενο διάστημα ότι μέσω του ειδικού εκκαθαριστή στην ΕΛΒΟ θα απευθύνει κάλεσμα σε ξένους υποψήφιους επενδυτές, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που θα διατηρήσει ποσοστό 20% στην ΕΛΒΟ. Αυτό το διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους πιθανούς επενδυτές.

Σημειώνεται ότι τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να μπει «λουκέτο» στην ΕΛΒΟ, αλλά ούτε και να πωληθεί τμηματικά.

(Ιάσων Μπάντιος - Στο Κόκκινο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)