to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 19.02.2015

Πολιτική

Συμβούλιο αρχηγών θα ζητήσει ο Α. Σαμαράς, σε περίπτωση ρήξης

Πληροφορίες του real.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών σε περίπτωση που οι συζητήσεις με τους εταίρους καταλήξουν σε αδιέξοδο ή ρήξη


Όπως αναφέρει το real.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ μέχρι σήμερα έχει αποφύγει την οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των διαβουλεύσεων της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ και οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου δεν έχουν κανέναν δίαυλο επικοινωνίας με τους προκατόχους τους προκειμένου να υπάρξει μια απευθείας ενημέρωση για νευραλγικά ζητήματα που αφορούν είτε στα ταμειακά διαθέσιμα, είτε σε υποχρεώσεις που έχουν μείνει ανοιχτές από τη μη ολοκλήρωση της προηγούμενης αξιολόγησης. 

Οι πληροφορίες του real.gr αναφέρουν ωστόσο ότι ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών σε περίπτωση που οι συζητήσεις με τους εταίρους καταλήξουν σε αδιέξοδο ή σε ρήξη. 

Μια κίνηση με το ρίσκο της απόρριψης καθώς ο ίδιος δεν είχε καθίσει ποτέ στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ήδη σπεύσει να απορρίψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο καλώντας έναν - έναν τους αρχηγούς που θέλουν να ενημερωθούν στο Μέγαρο Μαξίμου... 

Ο Α. Σαμαράς αν και δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τα «πρακτικά» του Eurogroup, επέμεινε και χθες ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά διαπραγματεύσεων και όχι ρήξης με τους εταίρους από τη στιγμή που και η ΕΚΤ με τη στήριξή της στις ελληνικές τράπεζες δίνει τη δυνατότητα στην Αθήνα να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία στις συζητήσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)