to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 28.01.2024

Κοινωνία

Σύλληψη 7 μαθητών Γυμνασίου στο Ρέθυμνο μετά από μήνυση της διευθύντριας για κατάληψη

Γονείς καταγγέλλουν την απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική ενέργεια της διευθύντριας του γυμνασίου Επισκοπής, να υποβάλλει μήνυση κατά 7 μαθητών που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου. για “διατάραξη οικιακής ειρήνης». Οι μαθητές του σχολείου είχαν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρόμενα για άλυτα κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις της σχολικής μονάδας


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση ότι διευθύντρια σχολείου προχώρησε σε μήνυση εις βάρος 7 μαθητών, επειδή έκαναν κατάληψη στο γυμνάσιο όπου φοιτούν, αιτούμενοι την αποκατάσταση κτιριακών προβλημάτων.

Η διευθύντρια του γυμνασίου Επισκοπής, το πρωί της Παρασκευής, υπέβαλλε μήνυση κατά 7 μαθητών που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου. για “διατάραξη οικιακής ειρήνης». Τα παιδιά, ηλικίας από 12 έως 14 ετών, κλήθηκαν από την αστυνομία με τους γονείς τους, για την προβλεπόμενη διαδικασία, η οποία όπως δηλώνει στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV πατέρας μαθητή, προκάλεσε φόβο και αναστάτωση στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον πατέρα, το πρωί της Παρασκευής 35 μαθητές υπέγραψαν υπέρ της κατάληψης, ενώ ο ίδιος εκφράζει την οργή και απογοήτευση του από την αντιεκπαιδευτική, όπως τονίζει, συμπεριφορά της διευθύντριας, απέναντι σε ανήλικα παιδιά που θέλησαν απλώς να διεκδικήσουν ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον, προχωρώντας σε μήνυση χωρίς να ενημερώσει καν τους ίδιους τους γονείς.

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούσαν κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις της σχολικής μονάδας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο πατέρα, οι μέρες κατά τις οποίες τα παιδιά έκλεισαν το σχολείο ήταν 3, και συγκεκριμένα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, βρίσκεται ήδη σε έναν κύκλο επαφών με τους δημάρχους της ΠΕ του νομού για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις μέσα σε ένα υγιές παιδαγωγικό πλαίσιο, ακούγοντας ταυτόχρονα τη φωνή των μαθητών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)