to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 30.11.2019

Κοινωνία

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το συλλαλητήριο εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων στην Βουλή


Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το συλλαλητήριο εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων στην Βουλή.

Νωρίτερα η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με χαιρετισμό του Ολιβιέ Ματό, γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο οποίος εξέφρασε την ταξική αλληλεγγύη και τη στήριξη των εργαζομένων του νομού και της πόλης της Μασσαλίας. Τόνισε ότι ο αγώνας των Ελλήνων εργαζομένων είναι και αγώνας των Γάλλων εργαζομένων καθώς και αυτοί δέχονται την ίδια επίθεση ενάντια στις κοινωνικές τους κατακτήσεις και τα ασφαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Επισήμανε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην Γαλλία θα βγουν χαμένοι αν περάσει το συνταξιοδοτικό σύστημα «με πόντους» αφού αυτό θα ανοίξει τον δρόμο στην κεφαλαιοποίηση και επομένως στις ιδιωτικές ασφαλίσεις, ενώ το ίδιο επιδιώκεται και για την κοινωνική ασφάλιση προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν όλα. Είπε ότι η 5η Δεκεμβρίου θα είναι η πρώτη μέρα απεργίας για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια.

Σε δήλωση του, ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από το συλλαλητήριο της Αθήνας στα Προπύλαια σημείωσε:

«Καμία ανοχή να μη δείξει ο λαός μας στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Η Ασφάλιση, η Πρόνοια, η Υγεία, η Παιδεία, δεν είναι ατομική υπόθεση του καθενός και της καθεμιάς. Είναι κοινωνικά δικαιώματα. Για αυτό από τώρα χρειάζεται να δυναμώσουν ακόμα παραπέρα οι αγωνιστικές διεργασίες παντού. Συναγερμός να σημάνει σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας».

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Συνταξιούχων στηρίζει τη συγκέντρωση

«Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και  κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές», αναφέρει σε δήλωσή της η Ριζοσπαστική Κίνηση Συνταξιούχων, στηρίζοντας την παναττική συγκέντρωση ενάντια στην επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)