to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:19 | 15.06.2015

Κοινωνία

Συγκέντρωση στο Πέραμα: Όχι στην ίδρυση εργοδοτικού σωματείου της Χ.Α. (ενημέρωση)

Με ηχηρό όχι απαντούν εργαζόμενοι και φορείς στα εγκαίνια εργοδοτικού-εργολαβικού «σωματείου» μπράβων της ΧΑ στη ναυτοεπισκευαστική ζώνη Περάματος


Μαζική πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, σωματεία και συνδικάτα, καταγγέλλοντας «δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα με την προκάλυψη δήθεν σωματείου εργαζομένων με την ονομασία Αγιος Νικόλαος». 

Την ίδια στιγμή, λίγο πιο μακριά, η Χρυσή Αυγή εγκαινίαζε το «εργατικό» της σωματείο - με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη και -με κλούβες να έχει αποκλείσει την πιθανότητα οι δύο συγκεντρώσεις να πλησιάσουν η μία την άλλη, αποφεύγοντας έτσι τυχόν επεισόδια. 

Η αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Στην κορυφή της πορείας, που έκανε τον γύρο του Περάματος, ήταν το συνδικάτο μετάλλου Πειραιά, το οποίο είχε χτυπηθεί παλαιότερα από το ναζιστικό μόρφωμα. 

Στην πορεία πήραν μέρος αριστερές οργανώσεις και αντιφασίστες, ορισμένοι από τους οποίους έσβηναν -με σπρέι- σύμβολα της Χρυσής Αυγής από τοίχους στους δρόμους όπου περνούσαν. (Εφημερίδα των Συντακτών)

Ενημερώσεις

21:15 Βροντερό "όχι στους νεοναζί" από εργαζόμενους και αντιφασιστικές συλλογικότητες στο Πέραμα

Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. (φωτογραφίες: @Kompoloi1)

Embedded image permalink

Media preview

Media preview

Media preview

Media preview

Media preview

Media preview

Media preview

-------------------------------------------

Η Χρυσή Αυγή έχει προσπαθήσει επανειλημμένα  να εισέλθει στην εργασιακό κλάδο της ναυτοεπισκευαστικής ζώνης,  πάντα σε συμφωνία με την εργοδοσία. Ο κόσμος του Πειραιά έχει βιώσει συστηματικά τι ετσί το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στους συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου και επιθέσεις σε μέλη και στελέχη της Αριστεράς στο Πέραμα είναι κάποια από τα περιστατικά ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη δεν έχουν καταγγελθεί. 

Όπως δήλωσε στο left.gr μέλος της "Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό", τοπικές κινήσεις απέστειλαν έκκληση βοήθειας ενώ υπήρξε άμεση ανταπίκριση από πολλές οργανώσεις και φορείς από Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα και όχι μόνο. Έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε στις 7 μ.μ. έξω από την είσοδο της ζώνης και η συμμετοχή αναμένεται να είναι υψηλή. 

Σε συγκέντρωση  καλούν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η ΠΕΜΕΝ, ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Καθαριστών/ριών Πειραιά, τοΣωματείο Λογιστών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας, ηΠανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών. 

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία της ΚΑΡ:

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7μμ 15/6 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Δεν θα επιτρέψουμε τα εγκαίνια του εργοδοτικού-εργολαβικού «σωματείου» μπράβων της ΧΑ! Στη φτώχεια, την ανεργία και το φασισμό απαντάμε ενωμένοι με τον κοινό μας αγώνα. Ο λαός μας και οι γειτονιές του Πειραιά έχουν γνωρίσει το πρόσωπο του φασισμού με απάνθρωπο τρόπο, έχουν γνωρίσει το εγκληματικό πρόσωπο του νεοναζί μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, με τις επιθέσεις σε μέλη και στελέχη της Αριστεράς στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, στη Νίκαια, στον Πειραιά, από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δεν έχουν θέση στο Πέραμα, δεν έχουν θέση στον Πειραιά. Δεν έχουν θέση πουθενά.

Σε κανέναν χώρο δουλειάς, σε καμιά λαϊκή γειτονιά, δεν μπορεί να βρεθεί πόρτα ανοιχτή για τη ναζιστική εγκληματική συμμορία, που έχει αναλάβει να αναβιώσει το δουλεμπόριο των εργαζομένων. Έξω οι φασίστες από τη Ν/Ζώνη, από το Πέραμα και τον Πειραιά!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πειραιά



 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)