to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:39 | 20.06.2017

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Euromedica για την καταβολή των δεδουλευμένων

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο αίσχος της απλήρωτης δουλειάς - Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων - Κανονική ροή της μισθοδοσίας», το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών από την Euromedica, πραγματοποίησε το πρωί τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο της κλινικής στον Βύρωνα.


Άντυ Κουκλάδα - Στο Κόκκινο

Οι εργαζόμενοι όπως μας ενημέρωσαν είναι απλήρωτοι για περίπου εννέα με έντεκα μήνες. Αυτή την στιγμή η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους και τους παρέχει μόνο προκαταβολές των 150 ευρώ το μήνα. Στην ανακοίνωση που έβγαλαν είπαν ότι "τα λόγια συμπάθειας και οι υποσχέσεις δεν μας χορταίνουν. Διεκδικούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας και την κανονική ροή της μισθοδοσίας".
 
Όπως δήλωσε στο www.stokokkino.gr ο εργαζόμενος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Ιδιωτικών Κλινικών Γιάννης Σκλάβος, «ζητάμε τα δεδουλευμένα μας αλλά και να ξεκινήσει μετά από επτά χρόνια η κανονική ροή της μισθοδοσίας». Όπως ανέφερε, η εργοδοσία δίνει μόνο υποσχέσεις για καταβολή χρημάτων χωρίς να της τηρεί. Πρόσθεσε ότι «σύσσωμη η κλινική αποφάσισε να συμμετέχει στη δεύτερη στάση εργασίας μέσα σε μία βδομάδα». 
 
Παράλληλα, πριν λίγες μέρες είχε γίνει συνάντηση με τον οικονομικό διευθυντή του Ομίλου, ο οποίος έδωσε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο καταβολής των δεδουλευμένων που δεν τηρήθηκε. «Τις ίδιες δεσμεύσεις είχαμε πάρει και από τους τέσσερις οικονομικούς διευθυντές που έχουν αλλάξει μέσα σε πέντε χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Σκλάβος. Στόχος των εργαζομένων είναι να κλιμακώσουν τις δράσεις τους για να επέλθει μια κανονικότητα. Όπως επισήμανε «αυτή η κατάσταση αφορά περίπου 71 άτομα για τη συγκεκριμένη κλινική, ενώ συνολικά αφορά 2.500 εργαζόμενους».
 
Τέλος, σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε κάποια συνάντηση με την διοίκηση της κλινικής και γι'αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
 
tags: EUROMEDICA

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)