to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 11.03.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του ελληνικού τελικού της Eurovision (φωτογραφίες και βίντεο)

Στις 19.30 οι πρώην εργαζόμενοι των Metropolis διαμαρτύρονται καθώς ο Α.Κουρής αρνείται να καταβάλει αποζημιώσεις, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνει τον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού.


 Βίντεο από το Ποντίκι

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Φωτογραφία από  

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Φωτογραφία από  

.

 
 
 
 
 
 

Μιλά στο Κόκκινο ο απολυμένος Πάνος Γεωργακόπουλος.    

"Ξανά Πάμε Eurovision" φωνάζουν οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis διαμαρτυρόμενοι στις απάνθρωπες τακτικές του Α.Κουρή, ο οποίος ενώ χρωστά μισθούς και αποζημιώσεις στους απολυμένους των καταστημάτων του, ξοδεύει χιλιάδες ευρώ διοργανώνοντας τον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού της Eurovision.

Ο Ανδρέας Κουρής, ο οποίος ελέγχει  το μουσικό κανάλι MAD, ανέλαβε το 2010 την ιδιοκτησία της γνωστής αλυσίδας προϊόντων ψυχαγωγίας Metropolis, την οποία και οδήγησε μέσα σε τρία χρόνια στο "λουκέτο", αφήνοντας στο δρόμο  περίπου 200 εργαζομένους.

Ταυτόχρονα οφείλει εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ και στο ελληνικό δημόσιο,σε τράπεζες και δισκογραφικές εταιρίες, ενώ πέρυσι έπειτα από αγωγή εννέα εργαζομένων καταδικάστηκε σε 2.5 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 2,5 ετών με τριετή αναστολή. 

Πρώην στελέχη και εργαζόμενοι των Metropolis  υποστηρίζουν ότι η κατάρρευση της εταιρίας ήταν προμελετημένο σχέδιο, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μέσω αυτής οι άλλες δραστηριότητες του Ανδρέα Κουρή στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ακόμα και σήμερα αδυνατούν να εξηγήσουν πώς βούλιαξε μέσα σε λίγους μήνες μια εταιρία η οποία στις αρχές του 2010, όταν απέκτησε τον πλήρη μετοχικό έλεγχο, παρουσίαζε ημερήσια έσοδα που έφταναν τα 150.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που χρωστά μισθούς και αποζημιώσεις σε εργαζόμενους και στελέχη των πρώην καταστημάτων, αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά με απευθείας ανάθεση από την διοίκηση της ΔΤ την διοργάνωση του ελληνικού τελικού του μουσικού διαγωνισμού.

Οι απολυμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους εδώ και δυο χρόνια και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision στο Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13) σήμερα στις 19:30.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)