to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 25.08.2015

Πολιτική

Συγκαλεί εκ νέου αύριο την επιτροπή των θεσμών η πρόεδρος της Βουλής

Θα συνεδριάσει αύριο εκ νέου, στις πέντε το απόγευμα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καλώντας για τρίτη συνεχή φορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να έρθει και να καταθέσει σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.


Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, μετά και την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια να υπάρξει απαρτία των μελών της, γνωστοποιώντας ότι η πρόσκληση προς τον κ. Στουρνάρα θα κοινοποιηθεί και προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα γίνει για λόγους βίαιης προσαγωγής του αλλά με τη διαδικασία γνωστοποίησης της.

Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν μόνο τρεις βουλευτές, η Ραχήλ Μακρή και ο Θανάσης Πετράκος, που είναι μέλη της Επιτροπής και ο Θωμάς Κότσιας που ζήτησε να συμμετάσχει, εκπροσωπώντας το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, "Λαϊκή Ενότητα".

Η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε παράλληλα νέα σφοδρή επίθεση τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και προς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κάλεσε μέχρι απόψε, στις 21.00, να έχει γνωστοποιήσει τη σύνθεση των τριών βουλευτών του κόμματος που θα συμμετέχουν αύριο στις εργασίες της Επιτροπής Θεσμών.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην άποψη ότι πρέπει να έρθει και να καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι παρά το "ομόφωνο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Ζήμενς που μιλά για ζημιά τουλάχιστον δύο δισ. του ελληνικού δημοσίου από κακουργηματική συμπεριφορά, δεν έχει καταστεί δυνατή η εμφάνιση του στη Βουλή".

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Πετράκος συντάχθηκε με την άποψη της προέδρου της Βουλής για την ανάγκη εξέτασης του κ. Στουρνάρα από την επιτροπή Θεσμών χαρακτηρίζοντας "πολλαπλά απαράδεκτη την επιστολή του".

"Δεν μπορεί με ετσιθελικό τρόπο να εμποδίσουν να σταματήσει η Βουλή. Αν κάποιοι θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία θα αναλάβουν και την ευθύνη τους. Η απόφαση της εσπευσμένης διάλυσης της Βουλής είναι και απόφαση πολιτικής εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σοκ της παραβίασης της διπλής εντολής του ελληνικού λαού", δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής κλείνοντας τη συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)