to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 22.09.2012

Πολιτική

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - Κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών

Η επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ενέκρινε την Πέμπτη την υποψηφιότητα του καθηγητή Βαγγέλη Κουφουδάκη, ως νέου προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ).



Η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημιακού Χάρτη, δηλαδή η εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», σύμφωνα με το οποίο θα συγχωνευθούν ή και θα καταργηθούν τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι από τα πρώτα αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθεί ο νέος πρόεδρος της ΑΔΙΠ.

Ο σχεδιασμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Πάντως, οι τρεις Ομοσπονδίες Διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ , δηλαδή ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ και Έλληνες Ερευνητές, ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας τη σύσταση ειδικής επιτροπής για την χωροταξική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις για το θέμα.

Κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών


Τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος οι Ομοσπονδίες των καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) και ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ).

Οι πανεπιστημιακοί διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες περικοπές των μηνιαίων αποδοχών τους, τη συστηματική, όπως υπογραμμίζουν, υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων μέσω του Τακτικού Προϋπολογισμού και των Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, «η σημαντικότερη συνέπεια είναι αυτή της αποσάθρωσης του όλου ακαδημαϊκού και ερευνητικού ιστού της χώρας, ο οποίος σημειωτέον είναι από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς μοχλούς της πατρίδας μας και αποτελεί κατά γενική ομολογία, μία από τις βασικές ελπίδες για οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας».


Πηγή: Τα Νέα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)