to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 19.04.2016

Πολιτισμός

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για την απονομή του Βραβείου Πούλιτζερ στους Μπεχράκη, Κωνσταντινίδη και Αβραμίδη

Συγχαρητήριο μήνυμα Αλ. Τσίπρα στους τρεις Έλληνες φωτογράφους που κέρδισαν το βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψή τους στο προσφυγικό


Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα:

Η απονομή του Βραβείου Πούλιτζερ σε τρεις Έλληνες φωτογράφους αποτελεί μέγιστη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς τους, η οποία θα αποτελεί κόσμημα και παράδειγμα για την ελληνική δημοσιογραφία και φωτογραφία.

Με την αδιάλειπτη μα και ευαίσθητη αφήγηση του προσφυγικού δράματος μέσα από τους φακούς τους, οι τρεις βραβευμένοι Έλληνες φωτογράφοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την εξελισσόμενη στο Αιγαίο προσφυγική κρίση, αλλά και στην αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών για την ανακούφιση των προσφύγων.

Για τη συμβολή τους αυτή και για την επιτυχία τους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ θερμά.

Συγχαρητήριο μήνυμα και του Προέδρου της Βουλής

«Επιθυμώ να συγχαρώ θερμά τους τρεις διακεκριμένους  Έλληνες φωτογράφους, τον Γιάννη Μπεχράκη, τον  Άλκη Κωνσταντινίδη και τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, που απέσπασαν το βραβείο Πούλιτζερ, για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αποτύπωσαν την προσφυγική κρίση με τον φακό τους, ως μέλη της ομάδας του πρακτορείου Reuters. 

Η διάκριση αυτή μας συγκινεί ακόμη περισσότερο ως Έλληνες, σε αυτή τη χρονική στιγμή, κατά την οποία όλοι μας βιώνουμε σε όλη του τη διάσταση το προσφυγικό ζήτημα και την εναγώνια προσπάθεια των συνανθρώπων μας να ξεφύγουν από τον τρόμο του πολέμου και ν’ αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, στηριζόμενοι στα αισθήματα ανθρωπιάς του καθενός από εμάς.

Οι τρεις Έλληνες φωτογράφοι κατάφεραν μέσω της τέχνης της φωτογραφίας, την οποία τόσο καλά γνωρίζουν, να ευαισθητοποιήσουν την εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη στο κορυφαίο αυτό ζήτημα και ν’ αναδείξουν τις εναγώνιες προσπάθειες των Ελλήνων για την ενίσχυση των προσφύγων».  

- See more at: http://left.gr/news/sygharitirio-minyma-toy-proedroy-tis-voylis-gia-tin-...

Η απονομή

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν σήμερα από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News» για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters - ανάμεσα στους οποίους ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης - αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους.

Reuters / Yannis Behrakis

Reuters / Alkis Konstantinidis

Reuters  /  Alexandros Avramidis

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)