to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το "success story" συνεχίζεται...

Απανθρακωμένος βρέθηκε ένας άστεγος άνδρας στην οδό Κηφισίας στο ύψος του Γηροκομείου Αθηνών.


Απανθρακωμένος βρέθηκε ένας άστεγος άνδρας στην οδό Κηφισίας στο ύψος του Γηροκομείου Αθηνών. Ναι, την ώρα που η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες συνεχίζεται. Ναι, την ώρα που ο Προκόπης Παυλόπουλος διαβαίνει το κατώφλι του Μαξίμου. Ναι, την ώρα που ο κύριος Σόιμπλε με λυπάται. Την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί μου φοβούνται μην και τυχόν η κυβέρνηση δεν κάνει την απαραίτητη στροφή στον ρεαλισμό που μέρες τώρα προαναγγέλλουν. Την ώρα που κείμενα πάνε κι έρχονται στα Εurogroup. Την ίδια στιγμή που σαμαράδες και βενιζέλοι έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στον Ραχόι.

Αυτή λοιπόν την ώρα, ένας άνδρας ανάβει φωτιά για να ζεσταθεί σε ένα στενάκι πίσω από το Γηροκομείο. Το ανακοινωθέν της αστυνομίας λέει πως η φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες επεκτάθηκε στις κουβέρτες, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να βρει τον θάνατο. Το ρεπορτάζ λέει πως ο άνδρας ήταν ηλικίας 55-60 ετών και ζούσε στην περιοχή τους τελευταίους επτά μήνες και το κατάλυμά του ήταν δίπλα σε εξαερισμό καταστήματος με ηλεκτρονικά είδη. Κανείς δεν έμαθε ποιος ήταν πριν βρεθεί στον δρόμο. Θα καταγραφεί σαν ακόμη ένα ανώνυμο θύμα της κρίσης και ως τέτοιο θα μείνει. Ένα μονόστηλο σε κάποιες εφημερίδες. Ίσως και λίγα δευτερόλεπτα σε κάποιο δελτίο ειδήσεων με τίτλο «Το 'success story' συνεχίζεται...».

Σε μια συνέχεια καταστροφική, δολοφονική και απάνθρωπη. Το Μνημόνιο και οι συνέπειές του είναι ακόμη εδώ και μας το υπενθυμίζουν οι δημοσιογραφικές φωνές που μονότονα σφυρίζουν σαν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια μας πως δεν είναι ώρα για συγκρούσεις και ρήξεις. Πρόκειται για αυτούς που τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν βυθιστεί με πάθος μέσα στα λεξικά, αναζητώντας τα απαραίτητα συνώνυμα που χρειάζονται για να αποδείξουν στο κοινό τους την περίφημη «κωλοτούμπα» που περιμένουν ειρωνικά να χειροκροτήσουν. Πρόκειται γι' αυτούς που χρόνια τώρα βάφτιζαν την ανθρωπιστική κρίση λαϊκισμό και τη φτώχεια εκσυγχρονισμό και προέτασσαν απειλητικά τον δείκτη σε όσους αμφισβητούσαν τα “success stories”. Περάσαμε μια πενταετία «μεμονωμένων περιστατικών» με παιδιά να πνίγονται από μαγκάλια και γέροντες να καίγονται μαζί με σκουπίδια. Με σπίτια σκοτεινά και παγωμένα. Με παιδιά νηστικά και δρόμους γεμάτους άστεγους. Χτες κάηκε άλλος ένας. Το “success story” συνεχίζεται. Προς Θεού, μην αλλάξετε τίποτα, φωνάζουν οι νουνεχείς στην κυβέρνηση. Θα πέσουμε στα βράχια. Για έναν άστεγο που κάηκε θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)