to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:43 | 02.11.2012

Διεθνή

Στους 40 οι νεκροί από τον κυκλώνα «Σάντι» στη Ν. Υόρκη

Σε 40 ανεβάζει τα θύματα του Σάντι στη Νέα Υόρκη ο τελευταίος απολογισμός της αστυνομίας.


Σε τουλάχιστον 40, ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κυκλώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, η αστυνομία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων, από ηλεκτροπληξία ή πνίγηκαν όταν η πλημμύρα εισχώρησε στα χαμηλότερα σημεία της πόλης.

Ο κυκλώνας χτύπησε τη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας, με ισχυρότατους ανέμους και καταρρακτώδη βροχή που προκάλεσε πλημμύρες και μαζικές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρο το νότιο τμήμα του Μανχάταν.



Αποκαθίστανται αργά τα προβλήματα από το πέρασμα του Σάντι, χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Η κυκλοφορία του μετρό εν μέρει έχει αποκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, αλλά τα προβλήματα παραμένουν για χιλιάδες νοικοκυριά, που εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα μετά το πέρασμα του Σάντι.

Ενώ οι αρχές ανακοινώνουν τη διανομή δωρεάν ενός εκατομμυρίου γευμάτων για τους ανθρώπους που υποφέρουν, έγινε γνωστό ότι αριθμός των νεκρών στην πόλη έχει αυξηθεί στους 40.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, εξέδωσε προειδοποίηση για τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να επωφεληθούν από την δραματική κατάσταση, αυξάνοντας τις τιμές και κάλεσε τους διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας να αποκαταστήσουν τις βλάβες όσο το δυνατόν συντομότερα. Εν τούτοις μερικές γειτονιές δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την 11η Νοεμβρίου, προειδοποίησε ο τοπικός διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο Μανχάταν τα προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν αποκατασταθεί έως το Σάββατο. Συνολικά, περίπου 654.000 σπίτια ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, τρεις ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει ξεκινήσει και η διανομή δωρεάν γευμάτων, καθώς, 400 μέλη της Εθνικής Φρουράς και 150 εθελοντές μεταφέρουν τα γεύματα από πόρτα σε πόρτα. Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει 12 κινητές κουζίνες ικανές να προετοιμάζουν 200.000 γεύματα την ημέρα. Διανομή τροφίμων και ειδών ένδυσης γίνεται, ειδικά μπροστά από ορισμένες εκκλησίες.

Το μετρό που μεταφέρει 5,5 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα έχει αρχίσει να επαναλειτουργεί από την Πέμπτη και θα είναι δωρεάν για δύο ημέρες, προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων μιας πόλης που ασφυκτιά όταν κινούνται μόνο τα αυτοκίνητα.

Προβλήματα παρατηρούνται και με τα κινητά τηλέφωνα που συχνά δεν λειτουργούν, ενώ και πολλά καταστήματα παραμένουν ακόμη κλειστά.

Συναυλία αλληλεγγύης για τα θύματα του Σάντι, με τη συμμετοχή μεγάλων αστεριών της αμερικανικής μουσικής σκηνής, όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το NBC. Τα έσοδα που θα αντληθούν θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό.


Πηγή: ΑΜΠΕ
tags: ΗΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)