to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:50 | 14.02.2017

Κοινωνία

Στον «Μουστάκα» το ΣΕΠΕ μετά τη δημοσιοποίηση των «οδηγιών»-απειλών προς εργαζομένους

«Γενικότερα δουλεύουμε πολύ, μιλάμε λίγο», και στο τέλος «έξω υπάρχει ανεργία». Το περιεχόμενο των «οδηγιών» που έδινε στους εργαζόμενούς του το κατάστημα «Μουστάκας» και αποκαλύφθηκαν προ ημερών στα social media προκάλεσε και επίσκεψη των επιθεωρητών Εργασίας. Νάσος Ηλιόπουλος: «Όπου υπάρχουν καταγγελίες, η Επιθεώρηση Εργασίας θα προχωράει σε ελέγχους»


Oι οδηγίες, που είχαν αναρτηθεί στο κατάστημα του «Μουστάκα» στο River West του Αιγάλεω, περιείχαν διάφορες «προτροπές» προς τους εργαζόμενους και ήταν ιδιαίτερα... εύγλωττες. Κατέληγαν δε σε σαφή απειλή απόλυσης:

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, όπως σημειώνει ο Κ.Θ.Π. στη σημερινή Αυγή, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησε σε έλεγχο στο κατάστημα, τον δεύτερο μέσα σε διάστημα μερικών ημερών. Εντοπίστηκαν 3 εργαζόμενοι να δουλεύουν εκτός ωραρίου και θα επιβληθεί πρόστιμο τις επόμενες ημέρες. Παρ'ότι ζητήθηκε από το ΣΕΠΕ, δεν δόθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του καταστήματος, και δόθηκε διορία μέχρι το κατάστημα να τον καταθέσει. Το κατάστημα αρνήθηκε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο κατάστημα του Αιγάλεω.

Νάσος Ηλιόπουλος: «Όπου υπάρχουν καταγγελίες, η Επιθεώρηση Εργασίας θα προχωράει σε ελέγχους» 

Μία σειρά παραβάσεων που σχετίζονταν με το ωράριο λειτουργίας βεβαίωσε στην εταιρεία Μουστάκας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπως δηλώνει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «μετά από καταγγελίες σχετικά με μία ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιχείρησης για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφερόνται οι εργαζόμενοι, διενεργήθηκε έλεγχος στο κατάστημα από την Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτό το οποίο βεβαιώθηκε ήταν μία σειρά παραβάσεων που σχετίζονταν με το ωράριο λειτουργίας, δηλαδή εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονταν εκτός ωραρίου».

Όπως αναφέρει, «στην επιχείρηση δόθηκε διορία πέντε ημερών, όπως προβλέπει κανονικά η διαδικασία, προκειμένου να δοθούν γραπτές εξηγήσεις. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και ο κανονισμός λειτουργίας της επιχείρησης, έτσι ώστε να διερευνηθεί, αν υπάρχει σε αυτόν οποιαδήποτε παρατυπία, η οποία θα πρέπει να διορθωθεί». Μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας- διευκρινίζει ο κ. Ηλιοπούλος -θα επιβληθούν τα πρόστιμα.

«Σε κάθε περίπτωση όπου υπάρχουν καταγγελίες, η Επιθεώρηση Εργασίας θα προχωράει σε ελέγχους και, όταν βεβαιώνεται η παράβαση, θα επιβάλλεται και το πρόστιμο», διαβεβαιώνει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)