to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:37 | 14.12.2023

Κοινωνία

Απολογία 18χρονου: «Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω βλάβη σε κανέναν»

Ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ο 18χρονος που κατηγορείται για τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια στον Ρέντη


Εκ νέου εξηγήσεις και πληροφορίες για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα έξω από το κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” στον Ρέντη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός, έδωσε το πρωί της Πέμπτης (14/12) ο 18χρονος κατηγορούμενος.

Ο 18χρονος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την οπαδική βία, έφτασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο γραφείο της ανακρίτριας Πειραιά λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, την ίδια στιγμή που οι έρευνες των Αρχών για τον καθογητή της επίθεσης συνεχίζονται και ο κλοιός σφίγγει γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στην απολογία του, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια, όμως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.

Σημειώνεται πως ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή και όσων υποκίνησαν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης (07/12) στον Ρέντη, ενώ στο κάδρο έχουν μπει συγκεκριμένα πρόσωπα και με συγκεκριμένη προέλευση από συγκεκριμένο πρώην σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής, καθώς οι περισσότεροι πιθανοί ως εμπλεκόμενοι με την υπόθεση, φέρονται να προέρχονται από την περιοχή.

Δεν θεωρούν άλλωστε τυχαίο οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ότι και ο προσαχθείς μάνατζερ που ισχυρίζεται ότι απλά πήγε τα πανό στο γήπεδο και αποχώρησε, προέρχεται από αυτή την περιοχή ενώ συμμετείχε στο παρελθόν και στο μαχαίρωμα μίας οργανωμένης οπαδού του Παναθηναϊκού στο Ίλιον.

Ακόμα δεν φαίνεται να έχει προσωποποιηθεί απόλυτα ποιος είναι αυτός που προμήθευσε με την φωτοβολίδα τον 18χρονο, όμως φαίνεται να έχει κλείσει ο κλοιός γύρω από τα αυτά τα άτομα με αυτή την προέλευση και να θεωρείται τουλάχιστον βέβαιο πως αρκετοί εξ αυτών συμμετείχαν στο επεισόδιο και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ανάμεσα τους βρίσκονται και όσοι πρωτοστάτησαν και καθοδήγησαν και τους υπόλοιπους.

Αυτό όμως που θα οδηγήσει σε νέες συλλήψεις είναι τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και η ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών που αναμένονται με αγωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)