to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:00 | 01.08.2019

Πολιτική

Στοχοποίηση Πολάκη: Η μεθόδευση που έγινε μπούμερανγκ

Έκθετη η Ν.Δ. με τις μεθοδεύσεις να μη συγκροτηθεί Προκαταρκτική Επιτροπή, όπως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν γνωστά όλα όσα συνέβαιναν επί χρόνια στον χώρο της Υγείας - Π. Πολάκης: Ξεκάθαρη πολιτική δίωξη εις βάρος μου. Δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία


«Αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι, βρέθηκαν υπόλογοι καθώς βαρύνονται με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μεθόδευση σε βάρος του Παύλου Πολάκη»: σε αυτή τη φράση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτση, συμπυκνώνεται η αποτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαδικασία της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Πράηματι, ο Π. Πολάκης, με αφορμή τη συζήτηση της Τετάρτης 31/7 στη Βουλή, παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν το μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τη συστηματική διασπάθιση δημόσιου χρήματος:

Ο βουλευτής Χανίων αναφέρθηκε αναλυτικά στα δεδομένα του μεγάλου σκανδάλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με τη συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τον σκοτεινό ρόλο του Σταμάτη Πουλή. Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκονται πρώην Υπουργοί και πλήθος στελεχών της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  υπογραμμίζει τη συνάντηση του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της επιχειρηματικής διαπλοκής που υπήρξε για χρόνια το υπόστρωμα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μεθόδευσε την όλη διαδικασία ώστε να μη συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής με προφανή στόχο να μην γίνουν δημοσίως γνωστά τα συντριπτικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση. Είχε δηλαδή προαποφασίσει να παραβιάσει το Σύνταγμα ώστε να συγκαλύψει τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την εφαρμογή του για να τα αποκαλύψει.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο άρθρο 86 αφορά δύο ζητήματα: 1ον τον μειωμένο χρόνο παραγραφής των αδικημάτων για όσους διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης και 2ον την διασταλτική ερμηνεία της έννοιας των καθηκόντων των Υπουργών. Τίποτα από τα δύο αυτά δεν αφορά την παρούσα περίπτωση καθώς δεν τίθεται επουδενί θέμα παραγραφής ούτε όμως υπάρχει αμφισβήτηση για το ότι οι επίδικες υποθέσεις σχετίζονταν με τα καθήκοντα του Παύλου Πολάκη ως Υπουργού όπως έγινε σαφές από την καταιγιστική του τοποθέτησή από το βήμα της Βουλής.

Ως εκ τούτου, συμπεραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για πολιτική δίωξη του Παύλου Πολάκη για όσα ο ίδιος έχει αποκαλύψει.

Αυτό τόνισε ανακοινώνοντας την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την διαδικασία της Τετάρτης και ο Δημ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ακόμη ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παραβίασε τον Κανονισμό της Βουλής και δεν τήρησε την πρόβλεψη για τριήμερη αναμονή μεταξύ της κλήσης του Π. Πολάκη και της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας:

Υπενθυμίζουμε ότι, μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να άρει την ασυλία του Παύλου Πολάκη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη για δύο υποθέσεις. Οι δύο δικογραφίες, τις οποίες και είχαν διαβιβάσει οι εισαγγελικές αρχές στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, επιστρέφονται στην τακτική Δικαιοσύνη μαζί με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας άρσης ασυλίας του βουλευτή για τα περαιτέρω. Η μία δικογραφία αφορά την υπόθεση της φερόμενης καταγραφής της συνομιλίας του κ. Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και η δεύτερη, την υπόθεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η Ολομέλεια αποφάσισε με 163 ψήφους, σε σύνολο 176 ψηφισάντων βουλευτών, να άρει την ασυλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας μετά από μια συνεδρίαση. Από την ψηφοφορία αποχώρησε, όπως προαναφέραμε, ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 13, οι βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)