to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 09.12.2021

Κοινωνία

Στο υπουργείο Μεταφορών οι εργαζόμενοι: Διαψεύδουν την εικόνα που δίνει η κυβέρνηση (φωτ.)

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διαψεύδει πρακτικά την εικόνα βελτίωσης της κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες που μεταδίδει η κυβέρνηση.


κεντρική εικόνα: Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi
_

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διοργάνωσε σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, απαιτώντας ουσιαστικά, αυτά τα οποία το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύει ότι ήδη συμβαίνουν, καταγγέλλοντας την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και διαψεύδοντας πρακτικά την εικόνα βελτίωσης της κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες που μεταδίδει η κυβέρνηση.

«Ως Εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ λόγω έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας, τόσο για τη δική μας ζωή, όσο και για των επιβατών. Φτάνει πια», επισημαίνει το Συνδικάτο στη σχετική του ανακοίνωση, με την οποία απαιτεί:-

  • Συχνά, επαναλαμβανόμενα και ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε όλο το προσωπικό (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους)
  • Χρηματοδότηση 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό των Αστικών Συγκοινωνιών για αγορά νέων, σύγχρονων, ασφαλών οχημάτων και συρμών
  • Επισκευή υπαρχόντων
  • Έξω οι ιδιώτες και οι εργολάβοι
  • Καθημερινή απολύμανση οχημάτων

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τρίτη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,  καταγγέλλουν την έλλειψη ουσιαστικών μετρων προστασίας της ζωής επιβατών και εργαζομένων ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας.

Και μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνάντησής του με εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, να μίλησε για αύξηση λεωφορείων, συρμών και δρομολογίων και μείωση των χρονοαποστάσεων, ωστόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι έχουν διαφορετική άποψη.

[εικόνες: Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi]

Ας μπουν στα ΜΜΜ οι υπουργοί να δουν τον συνωστισμό

«Έχουν περάσει δυο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε. Μιλάμε για αποτυχία» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ και θυγατρικών, Ηλίας Γκιουλάκης.

Tον συνωστισμό που επικρατεί στα ΜΜΜ επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ και θυγατρικών, Ηλίας Γκιουλάκης, μιλώντας στο Κόκκινο. «Η κατάσταση, που συνεχίζει να επικρατεί εν μέσω πανδημίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τραγική», δήλωσε.

«Ακόμη και σήμερα που μιλάμε 150 βάρδιες στα τρόλεϊ και στα λεωφορεία δεν είναι επανδρωμένες. Με τα λεωφορεία, που έχουμε στη διάθεσή μας, θα μπορούσαν να αυξηθούν τα δρομολόγια. Δεν έχουμε όμως προσωπικό για να τα κυκλοφορήσουμε. Υπάρχει λόγος που δεν υπάρχουν οδηγοί. Βγάζουν αποφάσεις με αποτέλεσμα να βγαίνουν οδηγοί εκτός κίνησης – χωρίς ιδιαίτερο λόγο – και τελικά υπάρχει κενό στα δρομολόγια», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλάκης.

Τέλος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «θα επαναλάβω κάτι που είχα πει ξανά και είχα λοιδορηθεί για αυτό αλλά είναι η πραγματικότητα. Είχα πει πως “μεταφέρουμε τον ιό” και είναι πραγματικότητα. Το παραδέχονται και οι γιατροί και καθημερινά έρχονται στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, φωτογραφίες και βίντεο από τον συνωστισμό στα λεωφορεία. Καλώ τους υπουργούς της κυβέρνησης να μπουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να δουν την κατάσταση που επικρατεί κάθε μέρα».


_

Με πληροφορίες από ethnos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)