to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:09 | 20.06.2015

Κοινωνία

Στο τριήμερο για την αποτίμηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης συμμετείχαν ο Ν. Σαντορινιός και ο Η. Καματερός

Επίσκεψη πραγματοποίησαν στη Λέρο την Παρασκευή 19/6 οι βουλευτές Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός και Ηλίας Καματερός, συμμετέχοντας στην έναρξη των εκδηλώσεων του τριημέρου για την αποτίμηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στη Λέρο.


25 χρόνια μετά το πρώτο αίτημα για αποασυλοποίηση στη Λέρο- αίτημα που εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή το Ψυχιατρείο της Λέρου και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της ψυχιατρικής στην χώρα- κάτοικοι, επιστήμονες και φορείς της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης επανήλθαν στο ζήτημα των δομών ψυχικής υγείας και αντιμετώπισης των ασθενών.

Παρών στο τριήμερο ήταν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, όπου στο πλαίσιο της συμμετοχής στις εκδηλώσεις, μαζί με τον Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Ηλία Καματερό, πραγματοποίησαν παράλληλα και συναντήσεις με φορείς του νησιού.

Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου συμμετείχαν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου μαζί με κλιμάκιο της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Λέρου, με αφορμή την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Υγείας στο νησί, κατά την οποία συζητήθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λέρου αναφορικά με τις υποδομές αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης του νησιού.

Οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Σαντορινιός και Καματερός, ανέφεραν στην τοποθέτησή τους κατά τη συνεδρίαση, ότι πρέπει να χαραχτούν άμεσα συγκεκριμένες πολιτικές για τα μικρά νησιά ώστε να ισοσταθμιστούν τα προβλήματα που προκαλεί η νησιωτικότητα. Πρέπει επίσης, όπως τόνισαν, να συζητηθούν εκτενώς οι παράμετροι αυτοί που θα θωρακίσουν τους νησιώτες και θα φέρουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής για όσους ζουν ή επισκέπτονται τα νησιά μας.

Τη χθεσινή ημέρα, επίσης, οι δυο βουλευτές Δωδεκανήσου, επισκέφθηκαν, στο περιθώριο της επίσκεψης στη Λέρο, την Αστυνομική Διεύθυνση και τη Λιμενική Υπηρεσία του νησιού. Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς με τη Διεύθυνση των υπηρεσιών και τους εργαζόμενους για το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και για την Πύλη Εισόδου Λέρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)