to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 21.09.2021

Κοινωνία

Στο συρτάρι οι διώξεις κατά του Γ. Μυλόπουλου

«Ο δρόμος της ποινικοποίησης της πολιτικής διαφοράς είναι ολισθηρός» ανέφερε σε δήλωση του ο ίδιος


Διπλή απαλλαγή του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και άλλοτε προέδρου της «Αττικό Μετρό» για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης με επίκεντρο τους εμβολιασμούς του ΕΟΔΥ από την Εισαγγελία Αθηνών, και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έπαυσε την ποινική δίωξη εις βάρος του Γιάννη Μυλόπουλου.

Τον Νοέμβριο του 2020, σε ανάρτησή του στο facebook, την οποία στη συνέχεια απέσυρε, ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι κάποια γνωστή του περίμενε για ώρες να κάνει rapid test του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης κι ενώ τελικά έφυγε άπραγη την ειδοποίησαν αρμοδίως πως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. O ΕΟΔΥ κινήθηκε νομικά κατά του κ. Μυλόπουλου και έτσι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Η υπόθεση διαβιβάστηκε σε πταισματοδίκη προκειμένου να κληθούν μάρτυρες αλλά και ο ίδιος ο κ. Μυλόπουλος να καταθέσει ανωμοτί και κατέληξε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειoδικείου Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχη έρευνα παραγγέλθηκε όμως και στην Αθήνα, ύστερα από μήνυση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, που προκάλεσε επίσης τη διενέργεια αντίστοιχης ποινικής έρευνας.

Στην Αθήνα η υπόθεση αρχειοθετήθηκε χωρίς καν να χρειαστεί να φτάσει σε ακροατήριο. Ως εκ τούτου στη θεσσαλονίκη το δικαστήριο δέχθηκε την προηγούμενη αιτιολογημένη απαλλαγή του πρώην πρύτανη από τις κατηγορίες όπως τις διατύπωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Εφετών, και να τον απαλλάξει.

«Η απαλλαγή μου από τις άδικες κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι μια ηθική δικαίωση για μένα, που αποκαλύπτει ότι η δίωξη εναντίον μου ήταν προσχηματική και είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Το γεγονός ότι ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, στις 9/11/2020, την ποινική μου δίωξη, μία μέρα πριν ο ΕΟΔΥ υποβάλει τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος μου, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η δίωξή μου ήταν μια κυβερνητική επιλογή με καθαρά πολιτικά κίνητρα, που είχε σκοπό τη στοχοποίηση, τον διασυρμό μου και τη δολοφονία του χαρακτήρα μου.Η απαλλαγή μου από τις κατηγορίες στα δικαστήρια δείχνει ότι ο δρόμος της ποινικοποίησης της πολιτικής διαφοράς είναι ολισθηρός, καθώς έγινε μπούμερανγκ και αποκάλυψε την ελάχιστη ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στην κριτική και τον εκδικητικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει όσους διαφωνούν μαζί της», ανέφερε στην «Εφ.Συν.» ο κ. Μυλόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)