to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 04.01.2015

Κοινωνία

Στο Πρίντιζι το Norman Atlantic: Φόβοι ότι υπάρχουν νεκροί στο γκαράζ - Σταθερά αδύνατη η πρόσβαση(συνεχής ενημέρωση)

Οι εστίες πυρκαγιάς κοντά στην είσοδο των γκαράζ του πλοίου που δεν έχουν σβήσει εντελώς και εμποδίζουν τους Ιταλούς πραγματογνώμονες και εισαγγελείς στην έρευνα


Οι εξελίξεις των προηγούμενων ημερών εδώ.

Συνεχής ενημέρωση:

Κυριακη 4/1

18.40   Αδύνατη παραμένει η είσοδος στο γκαράζ του πλοίου Norman Atlantic, μετά και την τρίτη αυτοψία που έκαναν σήμερα Κυριακή οι ιταλοί πραγματογνώμονες στο κατακαμένο σκάφος.

********************************

Ακόμα υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς κοντά στην είσοδο των γκαράζ του πλοίου που δεν έχουν σβήσει εντελώς.

Αυτό εμπόδισε τους Ιταλούς πραγματογνώμονες και οι εισαγγελείς που μπήκαν στο πλοίο, να μπουν και στα γκαράζ.

Από τις αρχές, εκφράζονται φόβοι να έχουν εγκλωβιστεί οδηγοί οι οποίοι δεν πρόλαβαν να βγουν μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά .

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman.

Στο πλοίο εισήλθαν και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.


Επέστρεψαν από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου είχαν πάει για το δύσκολο έργο της αναγνώρισης του δικού τους ανθρώπου, οι συγγενείς του 59χρονου οδηγού φορτηγού Νικόλαου Παράσχη από τη Ζάκυνθο, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στην τραγωδία του Norman Atlantic.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αδελφός του στο patrastimes.gr., φτάνοντας στο λιμάνι της Πάτρας, κατάφεραν να βρουν και να μιλήσουν με τον άλλο οδηγό φορτηγού με τον οποίο ήταν μαζί στην καμπίνα ο Νικόλαος Παράσχης. Όπως τους είπε, ήταν μαζί μέχρι που κατέβηκαν στην τσουλήθρα για να επιβιβαστούν στη λέμβο. Από εκεί και μετά έχασε τα ίχνη του.

Σάββατο 3/1

21.00 Δε βρέθηκαν θύματα στο κουφάρι του πλοίου

Οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν με σήμα τους την Αθήνα ότι ταυτοποίησαν και τρίτο νεκρό Έλληνα από την ομάδα των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη, ο οποίος προστέθηκε στο θλιβερό κατάλογο των συνολικά, πλέον, έντεκα θυμάτων από το ναυτικό δυστύχημα.

H ταυτοποίηση επιβεβαιώθηκε και από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη. Οι επίσημα επιβεβαιωμένοι νεκροί Ελληνες, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, ανέρχονται πλέον σε τρεις, ενώ εννέα αγνοούνται. 


Οι άλλοι δύο νεκροί είναι ο Νίκος Παράσχης και ο Κώστας Κουφόπουλος ενώ θρίλερ επικρατεί με την τύχη του Γιώργου Δούλη καθώς πλέον συγκαταλέγεται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Εν τω μεταξύ στο κουφάρι του Norman Atlantic που βρίσκεται από το μεσημέρι στο λιμάνι του Μπρίντεζι μπήκε ο εισαγγελέας Ετορε Καρντινάλι, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει, για λόγους ασφαλείας, στο γκαράζ του πλοίου απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, στις 4.30 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα πτώματα ανθρώπων στο καμμένο πλοίο, ενώ επέρριψε ευθύνες στις ελληνικές αρχές για την καθυστέρηση, όπως είπε, της αποστολής στοιχείων για τους επιβάτες.

Ο εισαγγελέας Καρντινάλι δήλωσε ότι «μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του πλοίου». Πρόσθεσε ότι «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει αυτό, κυρίως ως προς τις επικοινωνίες μεταξύ του πληρώματος και των λιμεναρχείων.

Ο Ιταλός εισαγγελικός λειτουργός πρόκειται να επιστρέψει σήμερα Σάββατο στο Norman Atlantic, κάτι που ενδέχεται να κάνει και τις επόμενες ημέρες. Στο πλοίο έχουν ανέβει από το μεσημέρι πολλοί Ιταλοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τους εσωτερικούς χώρους και τα καταστρώματα, προκειμένου να βρουν στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων, ο εισαγγελέας Καρντινάλι εκτίμησε πως «σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη είναι δέκα, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνούν τους δεκαπέντε».

Ο Ιταλός εισαγγελέας πρόσθεσε ότι «ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών», διότι «η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς», όπως είπε

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)