to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στο εδώλιο για μια... συνέντευξη Τύπου

Σήμερα οδηγείται στο εδώλιο ο Παύλος Αντωνόπουλος, συνδικαλιστής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απλώς και μόνο διότι συμμετείχε σε μια συνέντευξη Τύπου με σκοπό την καταγγελία της απαγόρευσης των διαδηλώσεων.


Ηταν Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 και η κυβέρνηση Σαμαρά εγκαινίαζε με τελετή έναρξης την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα, η οποία θα διεξαγόταν μέσα σε ασφυκτικό κλοιό αστυνομικών δυνάμεων. Εκείνη την ημέρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σειρά από οργανώσεις της Αριστεράς είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Ομως η αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας κι έτσι η ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία αποφάσισαν, αντί για τη συγκέντρωση, να διοργανώσουν συνέντευξη Τύπου στα Προπύλαια προκειμένου να καταγγείλουν την απαγόρευση.

Οπως εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο Παύλος Αντωνόπουλος, στη συνέντευξη Τύπουπαρευρέθησαν μόλις 15 άτομα από τα σωματεία, ενώ συνεννοήθηκαν με τον αστυνομικό διοικητή να παραμείνουν για ένα χρονικό διάστημα στον χώρο. Οπως όμως αναφέρει, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συνδικαλιστές και άρχισαν να τους απωθούν με τις ασπίδες προς την Ομόνοια.

Ο Π. Αντωνόπουλος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της απώθησης, αν και είχε την πλάτη στραμμένη στους αστυνομικούς και όπως τονίζει δεν είχε καμία επαφή μαζί τους. Κατηγορείται για συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση και για αντίσταση κατά της αρχής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)