to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:10 | 22.07.2014

πηγή: Αυγή

Διεθνή

"Στο έδαφος" τα αμερικάνικα αεροπλάνα με προορισμό το Ισραήλ

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και οι βομβαρδισμοί στην περιοχή της Λωρίδας στη Γάζα, κόστισαν στο Ισραήλ, αφού οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Αμερικής ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη ότι δε θα προσεγγίζουν το αεροδρόμιο του Τελ-Αβιβ.


Πιο συγκεκριμένα την αρχή έκανε η Delta airlines και ακολούθησαν οι American Airways US Airlines και  United Airlines. Αφορμή στάθηκε η ρήξη ρουκετών κοντά στο αεροδρόμιο της ισραηλινής πρωτεύουσας.

Την ματαίωση πτήσεων προς το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας ανακοίνωσαν η Ολλανδική KLM, η γαλλική Air France, αλλά και η  Lufthansa , η οποία συνεργάζεται με την Swiss Air, Germanwings και την Austrian Airlines. Νωρίτερα η  αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) απαγόρευσε όλες τις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς το Ισραήλ για τις επόμενες 24 ώρες.

Όλες  οι εταιρείες επικαλούνται λόγους ασφαλείας λέγοντας ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των επιβατών τους.

Αρχικά η εταιρεία Delta είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει μέχρι νεωτέρας τις πτήσεις της από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ για την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για εκτοξεύσεις ρουκετών στην περιοχή αυτή.

Αμέσως μετά η US Airways ακύρωσε τις πτήσεις 797 από το Τελ Αβίβ για τη Φιλαδέλφεια και 796, από τη Φιλαδέλφεια για το Ισραήλ. Στον ιστότοπο της εταιρείας United Airlines ανακοινώθηκε επίσης ότι η πτήση της από το Νιούαρκ για το Τελ Αβίβ ακυρώθηκε διότι δεν υπήρχε διαθέσιμο αεροσκάφος.

Η FAA αποφάσισε να απαγορεύσει τις πτήσεις επικαλούμενη πληροφορίες που κάνουν λόγο για εκτοξεύσεις ρουκετών σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ωστόσο ότι η απαγόρευση αφορά μόνο τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)