to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 21.01.2016

Πολιτική

Στο Αμάν ο Πάνος Καμμένος

Οι δυο πλευρές συνέπεσαν στην πεποίθηση ότι οι κίνδυνοι αυτοί δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα, αλλά χρειάζεται πολυμερής περιφερειακή δράση. Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα γενικότερα, να προστρέξουν σε βοήθεια της Ιορδανίας που αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ανάσχεσης των απειλών.


Σύμπτωση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν για την εθνική άμυνα των χωρών από τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώθηκε στις σημερινές συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της αραβικής χώρας στο Αμάν, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Αρχικά ο κ. Καμμένος έγινε δεκτός από τον πρίγκηπα της Ιορδανίας Φεϊζάλ Μπιν Αλ Χουσεΐν και τον Ιορδανό πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας δρ Αμπντουλά Ενσούρ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Με τον πρόεδρο της ιορδανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Ατέφ Ταραουνέ, ο οποίος είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συζήτησαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και των σχέσεων μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων. Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέδωσε πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκ μέρους του προέδρου της ελληνικής Βουλής Νίκου Βούτση, να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ιορδανικής Βουλής αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα του και εξέφρασε την ελπίδα να επανέλθουν ελληνικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Τέλος ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων της Ιορδανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)