to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 18.12.2013

Κοινωνία

Στις 8 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν

Άρχισε σήμερα Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν το 2013 στα Πετράλωνα.


Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση (ενώ πιάστηκαν με στιλέτο-«πεταλούδα» στην κατοχή τους...) αλλά και κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Να προσμετρήσει το ρατσιστικό κίνητρο ζητά η πολιτική αγωγή.

Ενημέρωση:

Άμεση ενημέρωση και στο hashtag 

16:48 Στς 8 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν.

13:30 Μάρτυρας αναγνώρισε τον ένα δολοφόνο. 

Νωρίτερα:

Με την έναρξη της διαδικασίας, μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο ακροατήριο, καθώς είχε καλεστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε για τυπικούς λόγους την αποβολή της πολιτικής αγωγής. 

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και ως εκ τούτου οι γονείς του θύματος, που θα έρθουν από το Πακιστάν, θα μπορούν να καταθέσουν για τη δολοφονία του παιδιού τους

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων σε γραπτή δήλωση του καταδικάζει την πρακτική της Χρυσής Αυγής και διαφωνεί με την ιδεολογία του. Από την άλλη πλευρά η πολιτική αγωγή επισήμανε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έχει ρατσιστικό κίνητρο και ζήτησε να κριθούν οι κατηγορούμενοι με βάση τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι είναι ο 29χρονος Χρήστος Στεργιόπουλος και ο 25χρονος Διονύσης Λιακόπουλος. Οι δύο νεοσμυρνιώτες επιβαίνοντας σε μηχανάκι - σκούτερ και οπλισμένοι με πτυσσόμενα μαχαίρια «πεταλούδα», επιτέθηκαν τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 στα Πετράλωνα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στον 27χρονο Σαχζάτ Λουκμάν και τον δολοφόνησαν, ενώ εκείνος πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του. 

Τον μαχαίρωσαν σε αρκετά σημεία, με 7 συνολικά μαχαιριές. Ο Λιακόπουλος στην καρδιά και ο Στεργιόπουλος στην πλάτη και τα χέρια. Έπειτα τον παράτησαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Πηγή: Αυγή και In.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)