to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 14.08.2017

Αθλητισμός

Στην κορυφή του κόσμου η Ελλάδα στην υδατοσφαίριση Νέων Ανδρών

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό και νίκησε την Κροατία στα πέναλτι με 5-3. Η κανονική διάρκεια έληξε 7-7, με την ελληνική ομάδα να προηγείται 7-6 και να ισοφαρίζεται δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.


Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό και νίκησε την Κροατία στα πέναλτι με 5-3. Η κανονική διάκρεια έληξε 7-7, με την ελληνική ομάδα να προηγείται 7-6 και να ισοφαρίζεται δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία Εθνικών ομάδων, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και στον τελικό κόντρα στη σημερινή αντίπαλό της. Σε τελικό έχει φτάσει άλλες δύο φορές, όπου κατέκτησε το ασημένιο, το 1995 στη Γαλλία (ηττήθηκε από την Ουγγαρία) και το 2011 στην Κροατία (ηττήθηκε πάλι από την Κροατία).

Το οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 3-2

Το χάλκινο κατέκτησε η Σερβία, που νίκησε στον μικρό τελικό την Ουγγαρία 12-11.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πρ. Παυλόπουλος: Το μέλλον είναι δικό σας
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η παγκόσμια επιτυχία σας αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητές σας αλλά και το κορυφαίο αθλητικό σας φρόνημα. Το μέλλον είναι δικό σας. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επικράτηση της εθνικής ομάδας νέων ανδρών επί της Κροατίας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στη Σερβία.
 


Αλ. Τσίπρας: Απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ανατροπές
Τα συγχαρητήρια του στην Εθνική Ομάδα Νέων του πόλο για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter.

 

"Τα νέα παιδιά του πόλο απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ανατροπές και να κερδίζουν χρυσά μετάλλια. Συγχαρητήρια σε όλους!", έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter.

Τα νέα παιδιά του πόλο απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ανατροπές και να κερδίζουν χρυσά μετάλλια. Συγχαρητήρια σε όλους! #waterpolo

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 13 Αυγούστου 2017

To μήνυμα του Ν. Βούτση

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική μας Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στην Υδατοσφαίριση, που διεξήχθη στο Βελιγράδι, δήλωσε:

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα των νέων μας για την προσπάθεια και την επίδοσή τους. Η κορυφαία παγκόσμια διάκριση που επάξια κατακτήσατε τιμά την πατρίδα μας και μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια.

Τα συγχαρητήριά μου και προς όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνέβαλαν στην άριστη προετοιμασία και το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Συγχαρητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ 

 «Η Εθνική Νέων Ανδρών του πόλο,  με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου απέδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμη και την αποφασιστικότητά της. Η κορυφαία παγκόσμια διάκριση μας κάνει όλους υπερήφανους. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της αποστολής,  τους προπονητές τους και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Γ. Βασιλειάδης: Τους ευχαριστούμε για την υπέρβαση που έκαναν για να σηκώσουν την Ελλάδα ψηλά


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "H ελληνική υδατοσφαίριση έφτασε για μία ακόμη φορά σε μία τεράστια διάκριση επιβεβαιώνοντας πως δικαίως θεωρείται εκ των κορυφαίων αθλημάτων διαχρονικά στην χώρα. Η Εθνική Νέων Ανδρών του πόλο με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου μας χάρισε μοναδικές στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να μοιράζει απλόχερα. Πανηγυρίζουμε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση χάρη σε αυτά τα παιδιά που μαζί με τους προπονητές τους και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας πασχίζουν καθημερινά σε συνθήκες δύσκολες. Είμαστε δίπλα τους. Τους ευχαριστούμε για την υπέρβαση που έκαναν για να σηκώσουν την Ελλάδα ψηλά». 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)